Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Kommande Öppet hus
28 oktober, 2024 09:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 189,9)
Kommande Öppet hus
28 oktober, 2024 09:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 189,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Husbyggnad på Hagströmska gymnasiet

Är du intresserad av att arbeta med att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus och anläggningar? Som elev på bygg- och anläggningsprogrammet på Hagströmska gymnasiet i Falun kommer du få en gedigen utbildning som gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Utbildningen präglas av både teoretiskt och praktiskt lärande. 

Inriktning husbyggnad

Byggbranschen är i behov av kunniga medarbetare. Inom inriktningen husbyggnad får du kunskaper om nytillverkning, renovering och ombyggnad av bostäder och lokaler. Går du inriktning Husbyggnad får du möjlighet till jobb som exempelvis snickare, träarbetare, betongarbetare eller murare.

Arbetsplatsförlagt lärande

I utbildningen kommer du att göra praktik under 16 veckor. Då kommer du vara knuten till ett företag så att du kan använda de kunskaper du har fått i skolan även i verkligheten. Att vara ute på praktik kommer ge dig ovärderlig arbetslivserfarenhet och möjligheten att knyta värdefulla kontakter inom branschen.

Raka vägen ut i arbetslivet

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram som ger dig möjlighet att gå raka vägen ut i arbetslivet eller studera på yrkeshögskola efter gymnasiet. Programmet ger också grundläggande högskolebehörighet och möjligheten att fortsätta studera på universitet och högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Hagströmska gymnasiet i Falun
Gruvgatan 2
791 62 Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

På Hagströmska gymnasiet i Falun samlas idrottare från hela landet i en unik tränings- och studiemiljö. Vi vet hur viktigt det är med balans i livet för att man ska må bra och kunna prestera. Här får du hjälp och...

Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Sponsrad