Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Drottning Blankas Gymnasieskola Falun
Programinformation
Falun
Antal elever: cirka 60 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 137,5
    (medelvärde: 196,3) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-21
2020-11-19
2020-11-26
2021-04-29

Film

Varför ska du söka till Drottning Blankas Gymnasieskola? Våra elever har svaret!

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på DBGY i Falun

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program som riktar sig mot dig som är intresserad av att studera vidare inom ett brett samhällsvetenskapligt område. Utbildningen fokuserar på samhälle, samspel mellan länder eller mellan individ och samhälle samt hur lika eller olika alla människors levnadsvillkor kan se ut.

Drottning Blankas Gymnasieskola arbetar med tydliga profiler för att du ska få en känsla av att ditt intresse är tätt sammankopplat med kursernas innehåll.

Profil: Kriminologi

Är du intresserad av människors beteende och vad som gör att vissa människor begår brott? Då ska du välja Samhällsprogrammet med sociologifördjupning hos oss på Drottning Blankas Gymnasieskola i Falun.

Samhällsvetenskapliga programmet är ett brett högskoleförberedande program som riktar sig till dig som är intresserad av hur samhällsstrukturer får människan att agera, tänka och känna i olika situationer. Det är ett tvärvetenskaplig program, vilket innebär att du får fördjupa dina kunskaper inom kriminologi, sociologi och psykologi i flertalet av dina kurser.

Kriminologi betyder läran om brottet. I vår populära profil Kriminologi kommer du att studera kriminologiska teorier till olika brott och rättspsykologiska förklaringar till varför vissa människor begår eller riskerar att återfalla i brott. Varför blir vissa kriminella? Hur tänker en seriemördare? Hur kan vi analysera brottslingars tankesätt? Vilken roll spelar medias bild av brottsligheten?

Polis, advokat, psykolog – många dörrar öppna!

Kriminologer och rättspsykologer arbetar bland annat med att bistå polisen med expertkunskap i utredningar och vid olika typer av brott.
Hos oss varvas undervisningen i skolan med studiebesök, föreläsningar och andra praktiska inslag som exempelvis fältstudier.

Hos oss på Drottning Blankas Gymnasieskola kan du som har ett intresse för både polis-, juridik- och psykologiområdet få en god bas för vidare studier inom kriminologi och andra områden. Samhällsvetenskapsprogrammet öppnar många dörrar inför framtiden!

Vad kommer jag lära mig?

Här är några konkreta exempel på vad vår kriminologiprofil erbjuder dig som elev:
* Introduktionskurs i kriminologi
* Fördjupningskurs i kriminologi
* Polisiära arbetsmetoder, till exempel gärningsmannaprofilering, brottsplatsundersökning, intervju- och förhörsmetodik
* Samarbete/studiebesök med Polismyndigheten, Arbetsmarknadsdagar

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Drottning Blankas Gymnasieskola Falun söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Reportage

Erik Montoya, alumn från DBGY

Erik Montoya gick på DBGY: "Alla kan lyckas!"

Läs mer Drottning Blankas Gymnasieskola

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Falun

Drottning Blankas Gymnasieskola i Falun

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola i Falun

DBGY i Falun ligger centralt belägen, mitt i stan och ett stenkast från stora torget.  Skolan fokuserar på att ge dig som elev en bra grund att stå på för din individuella utveckling, för dina vidare studier och ditt kommande...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Falun och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Falun

Åsgatan 33
791 71 Falun

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Drottning Blankas Gymnasieskola Falun, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: