Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Järfälla gymnasium
Programinformation
Järfälla

Om utbildningen

Teknikprogrammet på Järfälla gymnasium

Läs Teknikprogrammet - Samhällsbyggande & miljö på Järfälla gymnasium

Som teknisk samhällsbyggare utgår du ifrån ämnena arkitektur, teknik och hållbar samhällsbyggnad och får med datorverktyg lära dig att utveckla morgondagens byggnader.

Samhällsbyggande & design på Teknikprogrammet

Du lär dig även att få en helhetssyn på hur olika hustyper byggs ur ett miljömässigt och ekologiskt perspektiv. Efter den gedigna tekniska grundutbildning du gått igenom hos oss, finns många olika tekniska högskoleutbildningar för att skapa dig en tryggad framtid.

Vi erbjuder också ett snabbspår i form av en ettårig tilläggsutbildning för att bli gymnasieingenjör, där du får en flygande start på karriären. Vi använder och utnyttjar flera tekniker för att berätta om befintliga och nya byggnaders form och konstruktion. Teknisk visualisering med CAD, animation, skisstekniker, utskrifter i 3D och VR används.

Studera ett 4:e år på Teknikprogrammet

På Järfälla gymnasium kan du välja att studera ett 4:e år på Teknikprogrammet med en inriktning mot Byggproduktion. Det 4:e året fördjupar dina kunskaper och du får sedan examen som Gymnasieingenjör.

När du blir antagen till T4-Byggproduktion vid Järfälla Gymnasium har du med dig ett komplett gymnasiebetyg från tre år vid teknikprogrammet och helst från inriktningen Samhällsbyggande och miljö.

Om du inte har med dig kurserna Arkitektur/hus och Samhällsbyggande/Byggnadsverk och ändå vill starta din karriär i byggbranschen med T4 hos oss kan vi komma att erbjuda en prövningmöjlighet till dem som söker oss som förstahandsval.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Som boende i samma kommun som Järfälla gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Amanda och Anna på Järfälla gymnasium

"Vi valde Bild & formgivning på Järfälla gymnasium"

Läs mer Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö så kommer skolan att kontakta dig.

Järfälla gymnasium

Järfälla gymnasium

Välkommen till Järfälla gymnasium

Järfälla gymnasium erbjuder en bredd av spännande program. Här finns såväl högskoleförberedande utbildningar, yrkesprogram, introduktionsprogram som gymnasiesärskola. Du kan välja utbildningar som gör dig förberedd för att plugga vidare eller för att gå direkt ut i arbetslivet. Järfälla gymnasium ger stora valmöjligheter...


Läs mer om Järfälla gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Järfälla gymnasium

Mälarvägen 2
177 42 Järfälla

 Visa telefonnummer
jarfallagymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
"Vi valde Bild & formgivning på ...
Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.

Läs mer