Ekonomiprogrammet, Juridik

Järfälla gymnasium
Programinformation
Järfälla
Antal elever: cirka 70 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 220,0
    (medelvärde: 255,3) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-08
2023-05-04

Om utbildningen

Läs Juridik på Järfälla gymnasium!

Juridiken präglar vårt samhälle och vår personliga vardag, inte minst när det gäller avtal och olika typer av kontrakt. När du läser Ekonomiprogrammet får du ett försprång och en bra grund för fortsatta studier.

Områden du lär dig om på inriktning Juridik

Köp och avtal
– här får du kunskap om hur man upprättar olika juridiska dokument, som samboavtal, äktenskapsförord, testamente och fullmakt.

Affärsjuridik
– här får du kunskap om internationella sammanslutningar, som till exempel Europeiska unionen.

Rätten och samhället
- här får du kunskap om hur människor tänker, känner och handlar. Du utvecklar också din förståelse för dagens samhällsliv och vikten av att verka för ett rättssystem som värnar om alla människors lika värde.

Projekt och uppgifter på Ekonomiprogrammet

Exempel på projekt du kan komma att genomföra under dina tre år på Ekonomiprogrammet:

Rättegångsbesök
– för dig som läser inriktning Juridik kommer ni ges tillfälle att besöka tingsrätten för att titta på hur en rättegång går till.

UF-mässa
– du besöker olika UF-mässor och i åk3 får du också vara med och delta aktivt i olika UF-mässor, både lokal mässa, regional mässa och kanske också SM i UF.

Samarbeten

Järfälla gymnasium samarbetar med UF Stockholm, och får skolbesök av UF-inspiratörer samt deltar i bland annat kick-off och mässor. Skolan har även ett nära samarbete med Järfällas näringsliv med stöd av kommunens näringslivschef/strateg. Rotary Järfälla ger er elever stöd i arbetet kring UF-företagande och ni besöker deras frukost/lunchmöten där ni delar med er av era erfarenheter.

Ni får också besöka Stockholms Universitet där ni under forskardagarna lär er mer om högre studier, som ett sätt att bli förberedd inför Gymnasiearbetet i åk3.

Gymnasiearbetet

Gymnasiearbetet är ett sätt att visa att du är förberedd för studier på högskola eller universitet. Du skriver en skriftlig rapport inom det juridiska eller ekonomiska området. Du formulerar då en frågeställning samt planerar, genomför och utvärderar ett större arbete.

Efter avslutad gymnasieutbildning

Efter att du har avslutat dina gymnasiestudier på Ekonomiprogrammet kan du välja mellan att gå vidare till högre studier, starta eget företag och jobba i näringslivet. Några exempel på yrken som du kan utbilda dig till är: företagsjurist, fastighetsmäklare och redovisningsekonom.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

"Vi valde Bild & formgivning på Järfälla gymnasium"

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Järfälla gymnasium

Järfälla gymnasium - Nu med två skolområden!

Järfälla gymnasium har ett brett utbud av både högskoleförberedande ochyrkesprogram. Oavsett vilket program du väljer, får du ta del av innovativa samarbeten och möjlighet att knyta unika kontakter med både universitet och företag. Under årsskiftet 2022 har skolans högskoleförberedande program...


Läs mer om Järfälla gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Järfälla gymnasium

Mälarvägen 2
177 42 Järfälla

 Visa telefonnummer
jarfallagymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik från Järfälla gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på / byta till Järfälla gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Vi valde Bild & formgivning på ...
Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.

Läs mer