Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Järfälla gymnasium, i Barkarby
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 220 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 142,5
(medelvärde: 238,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 220 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 142,5
(medelvärde: 238,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Beteendevetenskap på Järfälla gymnasium

På inriktning beteendevetenskap inom samhällsvetenskapsprogrammet studerar du hur människor fungerar i olika sammanhang och hur våra personligheter och beteenden formas. Du får studera hur man som individ och grupp påverkas av, men också påverkar samhället.

Individen, gruppen och samhället

Under årskurs tre har du praktik under två veckors tid då du får möjlighet att tillämpa de kunskaper du fått i kurserna psykologi, socialt arbete och ledarskap. Järfälla gymnasium har ett brett och spännande utbud av praktikplatser som du blir erbjuden. Här får du kunskaper och erfarenheter som du kommer ha nytta av i framtiden. Många elever tidigare har fått chans till arbete efter praktiken och du kan använda erfarenheterna som en merit i ditt CV.

Klass, identitet, sociala problem och ledarskap i skolan är några exempel på vad ni får arbeta med. Skolan väljer ut konkreta och aktuella frågor som du kan känna igen dig i och bjuder in föreläsare som engagerar och berör, till exempel Maskrosbarn och Processkedjan.

Här får du lära dig att arbeta vetenskapligt och att utveckla ditt kreativa tänkande.

Spännande kurser, utmanande projekt och nya kunskaper

Från Djursholm till Tensta

Ni studerar segregation ur olika perspektiv och genomför en fältstudie tillsammans i Djursholm och Tensta. I anslutning till det får du skriva en vetenskaplig rapport som en förberedelse inför gymnasiearbetet.

Psykisk hälsa och ohälsa
Bland vissa grupper i samhället ökar den psykiska ohälsan. Ni studerar psykiatri, diagnoser och hur man kan förstå sig själv och andra. Psykologiska teorier tillämpas genom analys av olika filmer och fallbeskrivningar.

Genus
Ni analyserar genus i projekt där ni tittar på strukturer i samhället och konskevenser av dessa. Till exempel har man tidigare studerat reklam, relationer, leksaker, sexualitet och arbetsliv.

Källkritik och konspirationsteorier
Dagligen översköljs vi av mängder av information från en mängd olika källor. Hur ska du veta vad som är sant och vad som är falskt? Här får du lära dig att kritiskt granska källor och att tänka själv.

Gymnasiearbetet

Under ditt sista läsår knyter du ihop de kunskaper som du fått under utbildningen.  I flera olika kurser får du möjlighet att arbeta med ditt gymnasiearbete och under arbetets gång får du regelbunden handledning.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Barkarby

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

"Vi valde Bild & formgivning på Järfälla gymnasium"

Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Elin Lindkvist
26 apr 2023

Samhällsvetenskapsprogrammet erbjuder en stor variation av ämnen som man som elev kan läsa. Man studerar allt från psykologi och samhällskunskap till sociologi. På grund av den ...

Visa hela
Järfälla gymnasium
Mälarvägen 2
177 42 Järfälla

Järfälla gymnasium - två campus

På Järfälla gymnasium väntar en spännande tid fylld av möjligheter. Här finns ett brett utbud av högskoleförberedande och yrkesprogram. Oavsett vilket program du väljer, får du ta del av innovativa samarbeten och möjlighet att knyta unika kontakter med både universitet...

Läs mer om Järfälla gymnasium och visa alla program.

Sponsrad