Välkommen till Järfälla gymnasium

Järfälla gymnasium erbjuder en bredd av spännande program. Här finns såväl högskoleförberedande utbildningar, yrkesprogram, introduktionsprogram som gymnasiesärskola. Du kan välja utbildningar som gör dig förberedd för att plugga vidare eller för att gå direkt ut i arbetslivet.

Du får kunskaper för livet

Järfälla gymnasium ger stora valmöjligheter inom alla program. Detta för att du som elev ska få en bra allmänbildning samtidigt som du utvecklar just din särskilda begåvning. Alla skolans lärare är behöriga och kunniga inom sina ämnesområden. På så vis får du undervisning av mycket hög kvalitet.

En nyhet för i år är att Skolverket beviljat att skolan får starta en riksrekryterande spetsutbildning inom det Estetiska programmet, Illustration & Grafisk formgivning - den enda i hela Sverige!

Samarbeten med företag och skolor utomlands

Järfälla gymnasium är en utåtriktad skola som samarbetar med företag men också med högskolor och skolor i och utanför Sveriges gränser. Skolan har utnämnts till årets UF-skola 2016 vilket är ett kvitto på att vi ger dig möjlighet att arbeta med entreprenörskap på riktigt. Järfälla gymnasium ger dig även tillgång till kultur och sportaktiviteter, SYV, skolhälsovård och ett stort bibliotek. Dessa redskap och tillgångar underlättar dina studier och hjälper dig nå fina resultat.

Här får du vara dig själv

Järfälla gymnasium har en atmosfär och stämning som gör det lätt att träffa nya vänner. Du möter ofta lärarna och rektorn i matsalen, i caféet eller i korridorerna. Det är högt i tak och bra stämning. Här kan alla trivas. Du också! Järfälla gymnasium är skolan där du får vara den du är - och blir uppskattad för det.

Gymnasiesärskola

Skolan erbjuder även gymnasiesärskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Järfälla gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Elevreportage

Amanda och Anna på Järfälla gymnasium

"Vi valde Bild & formgivning på Järfälla gymnasium"

Läs mer Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Järfälla gymnasium.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Järfälla

Antal elever per lärare 2018

Järfälla gymnasium 12,0
Järfälla 13,1
Sverige 11,9

Antal elever på skolan år 2018: 1 055

Ekonomiprogrammet

11,6 .. .
  Järfälla Sverige År
Totalt antal studerande 28 2018
Genomsnittlig betygspoäng 11,6 11,6 14,6 2018
Andel behöriga till högskola .. .. 91,5 % 2018
Andel med examen inom 3 år . . . 2018

Mälarvägen 2
177 42 Järfälla

jarfallagymnasium.se

Snittbetyg: 4,5

Hakan
Bra skola med bra lärare samt nära till tågstationen.
Kalle
Järfälla gymnasium är en mycket trevlig skola som erbjuder bra undervisning av duktiga lärare som är underbara!
AK
Genomförde mina gymnasiala studier på de gymnasiet. Motiverande, utvecklande och pedagogiskt. En skola som hjälpt en stå på egna ben med lärare som tror på en och gärna vill se en lyckas.

För att beställa information från Järfälla gymnasium, fyll i följande uppgifter:

Skolrecensioner