Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Järfälla gymnasium
Programinformation
Järfälla
Antal elever: cirka 90 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 252,7) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-02-09

Om utbildningen

Läs natur på Järfälla gymnasium

Läs Naturvetenskap på Järfälla gymnasium – finns med idrottsprofil

Det här är utbildningen för dig som vill bli läkare, kemist, biolog, civilingenjör eller förverkliga någon annan dröm!

Naturvetenskapsprogrammet är det självklara valet för dig som vill siktar på studier inom naturvetenskap eller teknik i framtiden!

Som elev på utbildningen får du de kunskaper som du behöver inom kemi, fysik, biologi och matematik. Du får arbeta med laborationer i Järfälla gymnasiums väl anpassade lektionssalar. Du har också möjlighet att läsa utmanande fördjupningskurser inom matematik och naturvetenskap som ger dig bra kunskaper för högre studier.

Samarbeten med utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet på Järfälla gymnasium samarbetar med Vetenskapens Hus och Forskarskolan vid Stockholms Universitet, och ni får göra många studiebesök och exkursioner.

Naturvetenskap med idrottsprofil

På Järfälla gymnasium finns möjlighet för dig som vill att kombinera studier och träning. Det här är utbildningen för dig som vill satsa på naturvetenskapligt program och idrott!

Till den här utbildningen söker man dig som vill fokusera på studier och samtidigt på din idrott. För dig som är målinriktad idrottare är det svårt att få tiden att räcka till. Det är också svårt att orka med och hitta tid för studier med många timmars träning, träningsläger och tävlingar.

  • Här erbjuds du anpassad schemaläggning och en miljö för att kombinera framgångsrika gymnasiestudier med ett aktivt idrottsliv.
  • Som idrottselev har du ett ”hemrum” där du kan vila efter en morgonträning, studera eller äta mellanmål.
  • Genom kontakt och samarbete med klubb och tränare kommer skolan att vara delaktig i din träningsverksamhet för att planera och genomföra ett bra upplägg för dig som idrottelev.
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

"Vi valde Bild & formgivning på Järfälla gymnasium"

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Järfälla gymnasium

Visste du att...?

Välkommen till Järfälla gymnasium, en modern kommunal skola där eleverna trivs och får studiero. Skolan har ett brett utbud av program och behöriga lärare med stort engagemang för varenda elev. Med pendeltåg och buss är det lätt för dig att åka...


Läs mer om Järfälla gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Järfälla gymnasium

Mälarvägen 2
177 42 Järfälla

 Visa telefonnummer
jarfallagymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 1,5

Baseras på 2 recensioner.

SuddNalle
ja du, vart ska man börja. Järfälla Gymnasium borde definitivt tänka över sin framtid. De flesta eleverna på skolan är väldigt oseriösa och många väldigt omogna också! Vilket skapar en väldigt dålig miljö för dig som verkligen vill vara seriös. Kan vara en hel del stök vid matsalen. Och ibland även i korridorer där man ibland hellre tar ...
Visa hela
FU
Enligt mig är denna skola bra/dålig beroende på vilken linje du väljer. Naturlinjen i sig var ju okej, men lärarna var väldigt oambitiösa och respektlösa där, maten i skolan var hemsk och rektorerna lyssnar på elever men aldrig gör de något åt någonting. Har tagit studenten nu (gått 3 år i skolan) så har väldigt mycket inblick i skolan. Om du ve...
Mariella Augustsson, rektor Järfälla gymnasium Kommentar:
Tack för ditt inlägg, vi tar det du skriver på allvar. Vi är ledsna över din blandade upplevelse av din skoltid. Vi strävar efter att varje elev ska känna sig lyssnad på och bli respektfullt bemött, och jobbar kontinuerligt med att utveckla och förbättra skolans verksamhet på alla program. Vi tar därför med oss dina tankar i det fortsatta utveck...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Järfälla gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på / byta till Järfälla gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Vi valde Bild & formgivning på ...
Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.

Läs mer