Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Järfälla gymnasium, i Barkarby
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 227,5
(medelvärde: 258,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 227,5
(medelvärde: 258,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Plugga Ekonomi på Järfälla gymnasium

Ekonomiprogrammet på Järfälla gymnasium öppnar upp mängder av möjligheter! Det här är utbildningen både för dig som drömmer om ett jobb i näringslivet eller vill starta ett eget företag. Ekonomiprogrammet ger dig försprång och du får en bra grund för fortsatta studier.

Här nedanför ser du några av de områden du kommer få lära dig mer om på utbildningen:

Ekonomi

Ekonomiska frågor är centrala i vårt privatliv, i samhällslivet såväl som i politiken. Kärnan i utbildningen är företagsekonomin. Här får du teoretiska kunskaper om hur man arbetar med ett företag.

Bokföring

Bokföring  är något som alla företag måste sköta, för att hålla ordning på inkomster, utgifter och skatter. Efter att ha läst Företagsekonomikurserna i åk1 och åk2 kan du så mycket att du kan sköta ditt eget företag.

Marknadsföring

Marknadsföring handlar om hur företag gör för att synas på marknaden, till exempel hur kunden ser och väljer just ditt företags produkter. Du får även lära dig om organisation, bokslut, ränteberäkningar, kalkylering, budgetering, inköpsarbete med mera.

Lär dig driva eget företag

Ditt tredje år på utbildningen får du möjlighet att driva ett eget företag med hjälp av Ung företagsamhet (UF) i Stockholmsregionen. Du får då hjälp av en rådgivare från näringslivet som är kopplad till ditt UF-företag. Skolan har en lång och framgångsrik tradition inom UF-företagande och vann 2016 priset som årets UF-skola i Stockholms län.

Projekt och uppgifter på Ekonomiprogrammet

Exempel på projekt du kan komma att genomföra under dina tre år på Ekonomiprogrammet:

UF-mässa

Du får både besöka UF-mässa och i åk3 delta aktivt i olika UF-mässor; lokal mässa, regional mässa och kanske också SM i UF.

Samarbeten med Järfälla gymnasium

Skolan samarbetar med UF Stockholm, och får skolbesök av UF-inspiratörer samt deltar i bland annat kick-off och mässor. Gymnasieskolan har också ett nära samarbete med Järfällas näringsliv med stöd av kommunens näringslivschef/strateg. Rotary Järfälla ger stöd till er elever i arbetet kring UF-företagande och ni besöker deras frukost/lunchmöten där ni delar med er av era erfarenheter.

Ni besöker också Stockholms Universitet där ni under forskardagarna lär er mer om högre studier, det kan se som en förberedelse inför Gymnasiearbetet i åk3.

Gymnasiearbetet

Gymnasiearbetet som du gör i åk 3 ska visa att du är förberedd för fortsatta studier på högskola eller universitet. Du skriver en skriftlig rapport inom det ekonomiska eller juridiska området. Du formulerar en frågeställning samt planerar, genomför och utvärderar ett större arbete.

Efter avslutad gymnasieutbildning

Efter att du har avslutat dina gymnasiestudier på Ekonomiprogrammet kan du välja mellan att gå vidare till högre studier, starta eget företag eller jobba i näringslivet. Några exempel på yrken du kan utbilda dig till är: redovisningsekonom, fastighetsmäklare och företagsjurist.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Barkarby

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

"Vi valde Bild & formgivning på Järfälla gymnasium"

Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
Elev där
08 feb 2024
Riktigt bra gymnasium

Gymnasiet har jätte fina och stora lokaler, bra lärare och bra mat. Rekommenderar starkt att gå denna gymnasie!

5/5
Namn
08 feb 2024
Ekonomi är intressant

Alla lärare inom ekonomiprogrammet bryr sig om alla sina elever och lärarna visar deras stöd tydligt varje dag. Om man väljer ekonomi så kommer man som elev få samarbeta med vis...

Visa hela
5/5
Anonym
19 apr 2023
Fantastik gymnasieskola!!!

En helt fantastisk skola enligt mig som går ekonomiprogrammet (ekonomi,ekonomi) på Järfälla gymnasium. Utbildningen är intressant och ger mig som elev en bred valmöjlighet efter...

Visa hela
Järfälla gymnasium
Mälarvägen 2
177 42 Järfälla

Järfälla gymnasium - två campus

På Järfälla gymnasium väntar en spännande tid fylld av möjligheter. Här finns ett brett utbud av högskoleförberedande och yrkesprogram. Oavsett vilket program du väljer, får du ta del av innovativa samarbeten och möjlighet att knyta unika kontakter med både universitet...

Läs mer om Järfälla gymnasium och visa alla program.

Sponsrad