Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Järfälla gymnasium
Programinformation
Järfälla
Antal elever: 28 (år 1)

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet på Järfälla gymnasium

Plugga Ekonomi på Järfälla gymnasium

Ekonomiprogrammet på Järfälla gymnasium öppnar upp mängder av möjligheter! Det här är utbildningen både för dig som drömmer om ett jobb i näringslivet eller vill starta ett eget företag. Ekonomiprogrammet ger dig försprång och du får en bra grund för fortsatta studier.

Här nedanför ser du några av de områden du kommer få lära dig mer om på utbildningen:

Ekonomi

Ekonomiska frågor är centrala i vårt privatliv, i samhällslivet såväl som i politiken. Kärnan i utbildningen är företagsekonomin. Här får du teoretiska kunskaper om hur man arbetar med ett företag.

Bokföring

Bokföring  är något som alla företag måste sköta, för att hålla ordning på inkomster, utgifter och skatter. Efter att ha läst Företagsekonomikurserna i åk1 och åk2 kan du så mycket att du kan sköta ditt eget företag.

Marknadsföring

Marknadsföring handlar om hur företag gör för att synas på marknaden, till exempel hur kunden ser och väljer just ditt företags produkter. Du får även lära dig om organisation, bokslut, ränteberäkningar, kalkylering, budgetering, inköpsarbete med mera.

Lär dig driva eget företag

Ditt tredje år på utbildningen får du möjlighet att driva ett eget företag med hjälp av Ung företagsamhet (UF) i Stockholmsregionen. Du får då hjälp av en rådgivare från näringslivet som är kopplad till ditt UF-företag. Skolan har en lång och framgångsrik tradition inom UF-företagande och vann 2016 priset som årets UF-skola i Stockholms län.

Projekt och uppgifter på Ekonomiprogrammet

Exempel på projekt du kan komma att genomföra under dina tre år på Ekonomiprogrammet:

Bostadsrätter

Du får undersöka bostadsmarknaden för bostadsrätter, vilka lagar styr marknaden, vad är prisvärt och så får du gå på visning.

UF-mässa

Du får både besöka UF-mässa och i åk3 delta aktivt i olika UF-mässor; lokal mässa, regional mässa och kanske också SM i UF.

Samarbeten med Järfälla gymnasium

Skolan samarbetar med UF Stockholm, och får skolbesök av UF-inspiratörer samt deltar i bland annat kick-off och mässor. Gymnasieskolan har också ett nära samarbete med Järfällas näringsliv med stöd av kommunens näringslivschef/strateg. Rotary Järfälla ger stöd till er elever i arbetet kring UF-företagande och ni besöker deras frukost/lunchmöten där ni delar med er av era erfarenheter.

Ni besöker också Stockholms Universitet där ni under forskardagarna lär er mer om högre studier, det kan se som en förberedelse inför Gymnasiearbetet i åk3.

Gymnasiearbetet

Gymnasiearbetet som du gör i åk 3 ska visa att du är förberedd för fortsatta studier på högskola eller universitet. Du skriver en skriftlig rapport inom det ekonomiska eller juridiska området. Du formulerar en frågeställning samt planerar, genomför och utvärderar ett större arbete.

Efter avslutad gymnasieutbildning

Efter att du har avslutat dina gymnasiestudier på Ekonomiprogrammet kan du välja mellan att gå vidare till högre studier, starta eget företag eller jobba i näringslivet. Några exempel på yrken du kan utbilda dig till är: redovisningsekonom, fastighetsmäklare och företagsjurist.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som Järfälla gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Amanda och Anna på Järfälla gymnasium

"Vi valde Bild & formgivning på Järfälla gymnasium"

Läs mer Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Järfälla gymnasium

Järfälla gymnasium

Välkommen till Järfälla gymnasium

Järfälla gymnasium erbjuder en bredd av spännande program. Här finns såväl högskoleförberedande utbildningar, yrkesprogram, introduktionsprogram som gymnasiesärskola. Du kan välja utbildningar som gör dig förberedd för att plugga vidare eller för att gå direkt ut i arbetslivet. Järfälla gymnasium ger stora valmöjligheter...


Läs mer om Järfälla gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Järfälla gymnasium

Mälarvägen 2
177 42 Järfälla

 Visa telefonnummer
jarfallagymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Järfälla gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
"Vi valde Bild & formgivning på ...
Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.

Läs mer