Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Järfälla gymnasium
Programinformation
Järfälla
Antal elever: cirka 70 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 220,0
    (medelvärde: 255,3) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-08
2023-05-04

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet på Järfälla gymnasium

Plugga Ekonomi på Järfälla gymnasium

Ekonomiprogrammet på Järfälla gymnasium öppnar upp mängder av möjligheter! Det här är utbildningen både för dig som drömmer om ett jobb i näringslivet eller vill starta ett eget företag. Ekonomiprogrammet ger dig försprång och du får en bra grund för fortsatta studier.

Här nedanför ser du några av de områden du kommer få lära dig mer om på utbildningen:

Ekonomi

Ekonomiska frågor är centrala i vårt privatliv, i samhällslivet såväl som i politiken. Kärnan i utbildningen är företagsekonomin. Här får du teoretiska kunskaper om hur man arbetar med ett företag.

Bokföring

Bokföring  är något som alla företag måste sköta, för att hålla ordning på inkomster, utgifter och skatter. Efter att ha läst Företagsekonomikurserna i åk1 och åk2 kan du så mycket att du kan sköta ditt eget företag.

Marknadsföring

Marknadsföring handlar om hur företag gör för att synas på marknaden, till exempel hur kunden ser och väljer just ditt företags produkter. Du får även lära dig om organisation, bokslut, ränteberäkningar, kalkylering, budgetering, inköpsarbete med mera.

Lär dig driva eget företag

Ditt tredje år på utbildningen får du möjlighet att driva ett eget företag med hjälp av Ung företagsamhet (UF) i Stockholmsregionen. Du får då hjälp av en rådgivare från näringslivet som är kopplad till ditt UF-företag. Skolan har en lång och framgångsrik tradition inom UF-företagande och vann 2016 priset som årets UF-skola i Stockholms län.

Projekt och uppgifter på Ekonomiprogrammet

Exempel på projekt du kan komma att genomföra under dina tre år på Ekonomiprogrammet:

UF-mässa

Du får både besöka UF-mässa och i åk3 delta aktivt i olika UF-mässor; lokal mässa, regional mässa och kanske också SM i UF.

Samarbeten med Järfälla gymnasium

Skolan samarbetar med UF Stockholm, och får skolbesök av UF-inspiratörer samt deltar i bland annat kick-off och mässor. Gymnasieskolan har också ett nära samarbete med Järfällas näringsliv med stöd av kommunens näringslivschef/strateg. Rotary Järfälla ger stöd till er elever i arbetet kring UF-företagande och ni besöker deras frukost/lunchmöten där ni delar med er av era erfarenheter.

Ni besöker också Stockholms Universitet där ni under forskardagarna lär er mer om högre studier, det kan se som en förberedelse inför Gymnasiearbetet i åk3.

Gymnasiearbetet

Gymnasiearbetet som du gör i åk 3 ska visa att du är förberedd för fortsatta studier på högskola eller universitet. Du skriver en skriftlig rapport inom det ekonomiska eller juridiska området. Du formulerar en frågeställning samt planerar, genomför och utvärderar ett större arbete.

Efter avslutad gymnasieutbildning

Efter att du har avslutat dina gymnasiestudier på Ekonomiprogrammet kan du välja mellan att gå vidare till högre studier, starta eget företag eller jobba i näringslivet. Några exempel på yrken du kan utbilda dig till är: redovisningsekonom, fastighetsmäklare och företagsjurist.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

"Vi valde Bild & formgivning på Järfälla gymnasium"

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Järfälla gymnasium

Järfälla gymnasium - Nu med två skolområden!

Järfälla gymnasium har ett brett utbud av både högskoleförberedande ochyrkesprogram. Oavsett vilket program du väljer, får du ta del av innovativa samarbeten och möjlighet att knyta unika kontakter med både universitet och företag. Under årsskiftet 2022 har skolans högskoleförberedande program...


Läs mer om Järfälla gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Järfälla gymnasium

Mälarvägen 2
177 42 Järfälla

 Visa telefonnummer
jarfallagymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,3

Baseras på 3 recensioner.

Maria

En väldigt bra skola där lärare bryr sig om eleverna och dess framtid.

Deez

Programansvariga för ekonomiprogrammet är den bästa läraren, hjälper alltid, motiverar än och stöttar än. De andra lärarna var också bra men förutom en , som hade svårt att se skillnaden mellan person och kunskap och därför blir det 4 stjärnor.

Anonym

Hade man kunnat recensera med en halv stjärna så hade jag gjort det. Sämsta gymnasiet som existerat. Lärarna väljer ut sina favoriter och är du inte bland de så kan du fetglömma att du får hjälp. Fick höra KONSTANT, DAGLIGEN ”Du är misslyckad, du kommer aldrig bli nåt” av min MENTOR. Min andra mentor nämnde även ”Vi vill bara ha dig här för vi t...

Mariella Augustsson, rektor Järfälla gymnasium Kommentar:
Hej. Verkligt tråkigt att höra att du inte är nöjd med din utbildning och det bemötande du fått på skolan. Jag skulle vilja be dig att ta kontakt med mig så att jag kan följa upp och förstå hur det kunde bli så.

Med vänliga hälsningar,

Mariella Augustsson, rektor Järfälla gymnasium.
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,3)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Järfälla gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på / byta till Järfälla gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Vi valde Bild & formgivning på ...
Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.

Läs mer