Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Järfälla gymnasium
Programinformation
Järfälla
Antal elever: cirka 120 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 132,5
    (medelvärde: 240,0) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-08
2023-05-04

Om utbildningen

Läs samhällsvetenskap på Järfälla gymnasium

Läs Samhällsvetenskapsprogrammet på Järfälla gymnasium

Som elev på samhällsvetenskapsprogrammet får du en utmärkt grund för fortsatta teoretiska studier. Utbildningen ger dig bred högskolebehörighet och möjlighet att utbilda dig till många olika yrken i framtiden.

Fokus på kunskap och kreativitet

Inom inriktningen samhällsvetenskap studerar du aktuella samhällsfrågor, vad som formar samhället och vad som kommer att påverka framtiden.

Du läser om internationella relationer, demokratifrågor, etik, kommunikation, hållbar utveckling och genusfrågor.

Skolan har ett samarbete med Utrikespolitiska institutet och ger skräddarsydda seminarier och föreläsningar kring dagsaktuella frågor.

En fördjupningskurs handlar om mänskliga rättigheter (MR) och från och med hösten 2016 är Järfälla gymnasium en av få Amnestyskolor i Sverige.

Du lär dig att arbeta vetenskapligt och att utveckla ditt kreativa tänkande.

Spännande kurser, nya kunskaper och utmanande projekt

I utbildningen får du bland annat delta i projekt där du får tillämpa dina kunskaper från flera ämnen för att söka svar på intressanta frågeställningar.

Minister för en dag

Ett rollspel arrangerat av Folk och försvar. Du får spela minister och sköta politiken i "Gröna havsregionen" Du måste fatta avgörande beslut för att rädda ditt land. Det kan handla om militär kapprustning, miljöproblem, oljefyndigheter eller terrorattentat.

Internationella konflikter

Hur skapar man försoning och en hållbar fred? Vilka orsaker finns det bakom konflikterna vi ser på TV varje dag? Med hjälp av bland annat föreläsningar på ABF och Utrikespolitiska institutet studerar du någon av de konflikter som pågår just nu.

Dagsaktuella ämnen

I utbildningen arbetar ni ofta med aktuella teman där flera ämnen ingår. I år kommer man på utbildningen bland annat arbeta med amerikanska presidentvalet, segregation, Europas framtid och terrorism.

Källkritik och konspirationsteorier

Vi översköljs dagligen av mängder av information som kommer från en mängd olika källor. Hur ska du veta vad som är sant och vad som är falskt? Här får du lära dig att kritiskt granska källor och att tänka själv.

Gymnasiearbetet

I årskurs 3 knyts alla kunskaper som du fått under utbildningen ihop. Du får möjlighet att arbeta med ditt gymnasiearbete i flera kurser och du får regelbunden handledning under arbetets gång.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

"Vi valde Bild & formgivning på Järfälla gymnasium"

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Järfälla gymnasium

Järfälla gymnasium - Nu med två skolområden!

Järfälla gymnasium har ett brett utbud av både högskoleförberedande ochyrkesprogram. Oavsett vilket program du väljer, får du ta del av innovativa samarbeten och möjlighet att knyta unika kontakter med både universitet och företag. Under årsskiftet 2022 har skolans högskoleförberedande program...


Läs mer om Järfälla gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Järfälla gymnasium

Mälarvägen 2
177 42 Järfälla

 Visa telefonnummer
jarfallagymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Järfälla gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på / byta till Järfälla gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Vi valde Bild & formgivning på ...
Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.

Läs mer