Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Järfälla gymnasium
Programinformation
Järfälla
Antal elever: cirka 30 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 185,0
    (medelvärde: 256,4) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-08
2023-05-04

Om utbildningen

Teknikprogrammet på Järfälla gymnasium

Design och produktutveckling

Allt som vi använder i vår vardag är designat av någon; din mobiltelefon, ditt SL-kort, smartklockan, bussen du tar till skolan och lampan du släcker när du ska sova. Innovativ, bestående design, helt enkelt!

Här får du undersöka hur teknik tillsammans med design kan användas för att utveckla morgondagens produkter så att de blir smarta, miniatyriserade och användarvänliga. Här får du lära dig hela designprocessen; kombinera Programmering med Mikroelektronik och CAD design (med avancerad 3D printing) till färdiga, smarta produkter. Du kommer även att undersöka hur smarta material kan användas i produktutvecklingsprocessen.

Under utbildningen kommer du att lära dig grunderna i teknik, design, konstruktion, programmering och CAD. Du tränar både din analytiska och kreativa förmåga i en inspirerande miljö med kunniga och engagerade lärare.

Du kan välja Entreprenörskap som individuellt val som är ett komplement till att även förstå och lära dig den affärsmässiga sidan av innovativ produktutveckling.

Läs vidare till civilingenjör

Efter dina gymnasiestudier kan du gå vidare och läsa till yrken som designer, industridesigner eller produktutvecklare. Genom att välja matematik 4 och fysik 2 som ditt individuella val får du även full behörighet att söka till civilingenjörsutbildningar.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

"Vi valde Bild & formgivning på Järfälla gymnasium"

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Järfälla gymnasium

Järfälla gymnasium - Nu med två skolområden!

Järfälla gymnasium har ett brett utbud av både högskoleförberedande ochyrkesprogram. Oavsett vilket program du väljer, får du ta del av innovativa samarbeten och möjlighet att knyta unika kontakter med både universitet och företag. Under årsskiftet 2022 har skolans högskoleförberedande program...


Läs mer om Järfälla gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Järfälla gymnasium

Mälarvägen 2
177 42 Järfälla

 Visa telefonnummer
jarfallagymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Nicole

Bra utbildning och kompetenta lärare. Jag känner att jag står på en god grund inför framtida studier.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling från Järfälla gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på / byta till Järfälla gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Vi valde Bild & formgivning på ...
Järfälla gymnasium

Amanda Hedenberg och Anna Sigfridsson läser båda Bild & formgivning på Järfälla gymnasium.

- Mitt drömjobb är att kunna försörja mig som illustratör och författare, men jag skulle gärna vilja bli bildlärare. Men med den här utbildningen kan man bli nästan vad som helst, säger Amanda.

Läs mer