Estetiska programmet

Estetiska programmet, Estetik & media

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Estetik & media

Estetiska programmet - inriktning estetik och media

Vårt Estetiska program är för dig som vill lära dig mer om hur mediebranschen fungerar samt att kommunicera med digitala verktyg. Hos oss väntar mycket praktiskt arbete inom foto, film, ljud samt grafisk design och skriftlig kommunikation.

Eftersom programmet är en högskoleförberedande utbildning lägger vi också stor vikt vid studieteknik vilket du har nytta av under din gymnasietid samt vid studier på högskola och universitet.

Under dina tre år kommer du bygga upp en portfolio med arbetsprover som kan användas när du söker jobb eller söker till specialutbildningar. Programmet har en lång tradition av aktivt deltagande i några av Sveriges största film- och kampanjtävlingar och har skördat många vinster. Vi arbetar också aktivt med skarpa projekt där vi skapar produkter till riktiga kunder.

Dina tre år på Estetiska programmet

ÅR 1

Under det första året jobbar vi tillsammans för att du ska lära dig grunderna i professionell programvara från Adobe CC. Härifrån blir fokus att du ska finna ditt eget uttryck i kurser såsom digitalt skapande, fotografering och estetisk kommunikation. För att förbereda dig inför dina fortsatta studier får du även möjlighet att öva upp din studieteknik.

ÅR 2

Andra året fortsätter du läsa olika högskoleförberedande kurser inom exempelvis engelska och svenska men väljer också programfördjupningar inom film-­ och tv-­produktion eller foto. Inom ramarna för Medieproduktion får du också fördjupade kunskaper om hur mediebranschen fungerar samt om de digitala verktyg som branschen använder. Med hjälp av dessa fortsätter du att jobba med ditt eget uttryckssätt, bland annat då du tillsammans med dina klasskamrater producerar text, bild och rörligt bildmaterial till skolans webbtidning.

ÅR 3

Sista året har du möjlighet att själv välja inriktning för din utbildning genom olika val och gymnasiearbete. Ditt gymnasiearbete är en fördjupning inom dina intressen och framtidsplaner. Under året fördjupar du dig eller breddar dig i våra tillvalskurser. Du färdigställer din portfolio och lägger upp en plan för livet efter studenten, oavsett om du ska studera eller arbeta.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Kalmar Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kalmar Fria Läroverk
Nygatan 18B
39234 Kalmar

Kalmar Fria Läroverk – för studier och träning                                 

Med utgångspunkt i forskning har vi skapat ett koncept där höga förväntningar, ordning och reda och en lösningsorienterad kultur skapar förutsättningar för goda studieresultat. Ett koncept där pulshöjande träning är en naturlig del av schemat. Välkommen till Kalmar Fria Läroverk,...

Läs mer om Kalmar Fria Läroverk och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 9 recensioner
Skriv en recension
5/5
Axel Ahlgren
24 feb 2016
Fantastisk utbildning med de bästa lärarna

Jag ville först inte söka till skolan då jag var fast inställd på att det verkade som en konstig skola där alla var fokuserade på datorer jämt och ständigt, men oj vad jag hade ...

Visa hela
5/5
dr. x
18 jan 2016
nice

nice skola roliga lektioner

5/5
Sanna Westholm
06 jan 2016
Mer än bara skola!

Estet linjen på Fria Läroverken i Kalmar är så mycket mer än bara skola. Skolan i helhet egentligen. Det är en plats dit du kommer för att ha roligt. Då vi jobbar med en del pra...

Visa hela
Sponsrad