Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Estetik & media

Kalmar Fria Läroverk
Programinformation
Kalmar
Estetiska programmet, Estetik & media

Om utbildningen

Estetiska programmet - inriktning estetik och media

Vårt Estetiska program är för dig som vill lära dig mer om digitala medier och att kommunicera med digitala verktyg. Ledord för utbildningen är foto, film och ljud, grafisk design och skriftlig kommunikation. Vi lägger vi stor vikt vid praktiskt lärande. Här får du göra, inte bara läsa. Under dina tre år kommer du bygga upp en portfolio med arbetsprover som kan användas när du söker jobb eller söker till specialutbildningar. Programmet har en lång tradition av aktivt deltagande i några av Sveriges största film- och kampanjtävlingar och har skördat många vinster. Vi arbetar också aktivt med skarpa projekt där vi skapar produkter till riktiga kunder.

Dina tre år på Estetiska programmet

ÅR 1
Under ditt första år arbetar du med att skapa i olika digitala former på din Macdator och fokus ligger på att finna ditt eget uttryck i bild och text. Du studerar områdena fotografering och digitalt skapande. Du får inblick i konst genom kursen ”Estetisk kommunikation” som avslutas med en utställning och du får skapa både med dina händer och med datorn.

ÅR 2
I årskurs två står bland annat medieproduktion på schemat. Du får utveckla dina kunskaper inom de digitala verktyg som används i branschen och får förståelse för hur mediebranschen fungerar. Du får möjlighet att utveckla ditt eget uttryckssätt och dina talanger och möjlighet finns att jobba med skolans webbtidning. Där kan du skriva och producera innehåll tillsammans med dina klasskamrater. Studiebesök till Stockholm genomförs också under ditt andra år och du får där besöka SVT, riksdagen samt genomföra en kulturell aktivitet. Du läser högskoleförberedande kurser som svenska och engelska samt väljer något av tillvalen fotografisk bild, radioproduktion eller tv-produktion.

ÅR 3
Under ditt sista år kan du själv välja inriktning på din utbildning genom olika val och ditt gymnasiearbete, där du kan fördjupa dig i dina intressen och framtidsplaner. Du får färdigställa din portfolio och planerar ditt liv efter gymnasiet, oavsett om du vill jobba eller studera. En reportageresa utomlands får du också vara med på under det sista året. Du får välja att bredda eller fördjupa dig i utbildningens tillvalskurser: Fotografisk bild, Radioproduktion eller Film och tv-produktion.

Träningstillval

Kalmar Fria Läroverk erbjuder två olika alternativ för dig som vill träna på skoltid.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du går en inriktning med mycket träning på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Kalmar Fria Läroverk erbjuder vi: Fys och hälsa samt Kampsport (Thaiboxning, Brasiliansk jiu-jitsu, Taekwondo, Mixed Martial Arts (MMA), Karate).

NIU: För dig som vill elitsatsa på din idrott. NIU är en spetsutbildning och för att bli antagen till NIU krävs det att du ansöker om att få komma på en särskild uttagning. På Kalmar Fria Läroverk erbjuder vi följande: Kampsport (Thaiboxning och Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ)).

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Kalmar Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Som boende i samma kommun som Kalmar Fria Läroverk söker du till programmet via Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
E-post: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

Kalmar Fria Läroverk

Kalmar Fria Läroverk

Kalmar Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Kalmar Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kalmar Fria Läroverk

Nygatan 30
39234 Kalmar

 Visa telefonnummer
laroverken.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 9 recensioner.

Axel Ahlgren
(5)
Jag ville först inte söka till skolan då jag var fast inställd på att det verkade som en konstig skola där alla var fokuserade på datorer jämt och ständigt, men oj vad jag hade fel. Fria Läroverken är verkligen det bästa som kunde hända mig. På denna skolan har jag inte bara funnit vänner för livet, men älskat varje dag i skolan. Många tycks...
Visa hela
dr. x
(5)
nice skola roliga lektioner
Sanna Westholm
(5)
Estet linjen på Fria Läroverken i Kalmar är så mycket mer än bara skola. Skolan i helhet egentligen. Det är en plats dit du kommer för att ha roligt. Då vi jobbar med en del praktiska ämnen är det bra att har lektioner som är ca 2h och 45min hinner man med saker på ett annat sätt, vilket gör att du hela tiden blir driven att fortsätta med det pr...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Estetik & media, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,9)
Baseras på 9 recensioner.