Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Kalmar Fria Läroverk
Programinformation
Kalmar
El- och energiprogrammet
El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Om utbildningen

El- och energiprogrammet - Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

Vårt El -och energiprogram är en IT-utbildning som blandar praktiska, teoretiska och ämnesövergripande lektioner. På programmet har du möjlighet att genom individuellt val förbereda dig för vidare studier på högskola eller universitet. Genom våra olika projekt lär du dig att arbeta praktiskt samt att hantera problem och situationer för kommande yrkesliv.

Dina tre år på El- och energiprogrammet

ÅR 1
Under det första året får du upptäcka och testa grundläggande datorbyggande och teknik. Några av de kurser som ingår är mekatronik, webbutveckling och datorteknik. Du får möjligheten att träffa personer arbetar med serviceteknik och data. Dessutom får du hjälp med att upptäcka vad det är precis du vill bli expert på i framtiden.

ÅR 2
I årskurs två utvecklar och fördjupar du dina kunskaper inom elektronik, installationsteknik, nätverksteknik/webbutveckling och datorteknik. Under minst fyra veckors tid får du göra praktik på en arbetsplats inom den bransch du kommer jobba i framtiden.

ÅR 3
Det tredje året praktiserar du motsvarande en dag per vecka under hela året. Det gör att du redan under gymnasiet kan skaffa kontakter inom branschen. Du får även göra ett större självständigt arbete där du får specialisera dig inom ditt yrkesval.

Träningstillval

Kalmar Fria Läroverk erbjuder två olika alternativ för dig som vill träna på skoltid.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du går en inriktning med mycket träning på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Kalmar Fria Läroverk erbjuder vi: Fys och hälsa samt Kampsport (Thaiboxning, Brasiliansk jiu-jitsu, Taekwondo, Mixed Martial Arts (MMA), Karate).

NIU: För dig som vill elitsatsa på din idrott. NIU är en spetsutbildning och för att bli antagen till NIU krävs det att du ansöker om att få komma på en särskild uttagning. På Kalmar Fria Läroverk erbjuder vi följande: Kampsport (Thaiboxning och Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ)).

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Kalmar Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som Kalmar Fria Läroverk söker du till programmet via Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
E-post: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Kalmar Fria Läroverk

Kalmar Fria Läroverk

Kalmar Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Kalmar Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kalmar Fria Läroverk

Nygatan 30
39234 Kalmar

 Visa telefonnummer
laroverken.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik från Kalmar Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: