El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Event
8 maj, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Event
8 maj, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

El- och energiprogrammet

Vårt El- och energiprogram är en IT-utbildning som blandar praktiska, teoretiska och ämnesövergripande lektioner. Genom våra olika projekt lär du dig att arbeta praktiskt samt att hantera problem och situationer för kommande yrkesliv. Du får kunskaper i att installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem. Du läser också kurser inom webbutveckling och programmering som är värdefulla för ett framtida yrke som dator- och kommunikationstekniker.

På programmet har du dessutom möjlighet att genom individuellt val förbereda dig för vidare studier på högskola eller universitet.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Kalmar Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kalmar Fria Läroverk
Nygatan 18B
39234 Kalmar

Skolan med det stora hjärtatKalmar Fria Läroverk är gymnasieskolan med det stora hjärtat. Våra ledord när det kommer till studier är lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö utifrån det som enligt forskning leder till bäst kunskapsutveckling. Vi erbjuder både studie-...

Läs mer om Kalmar Fria Läroverk och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Milad
24 feb 2021
Dunder men några lektioner behövs ändringar

Skolan är bra där man får då gymkort för sin fysiska hälsa skolan är liten men vi ska ju ändå flytta till en större byggnad där vi kommer ha mer utrymme för laborationer

Sponsrad