El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Värmdö Tekniska gymnasium, i Stockholm (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum, Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 122,5
(medelvärde: 182,5)
Undervisningsform
Klassrum, Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 122,5
(medelvärde: 182,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

El- & Energiprogrammet  Dator- och kommunikationsteknik

Är du intresserad av datorer och nätverk? Skulle du vilja jobba som nätverkstekniker efter gymnasiet? Då ska du välja Värmdö Tekniska Gymnasiums El- och energiprogram med inriktningen Dator- och kommunikationsteknik.

I dagens expansiva samhälle finns ett stort behov av kompetent arbetskraft inom el- och databranschen. Utan välutbildade elektriker skulle samhället stanna! Oavsett om du vill jobba med service, underhåll, installationer eller nätverkskommunikation så är El-och energiprogrammet ett bra val. Inom inriktningen får du kunskap om uppbyggnad och funktion hos datorer och andra kommunikationssystem och lär dig även om olika sorters nätverk. Du läser även en kurs inom support- och hemservice samt får kunskaper inom hur man optimerar och åtgärdar fel i dator- och kommunikationssystem. 

Arbetsplatsförlagt lärande

Att få omsätta sina kunskaper i praktiken är viktigt för att lära sig att göra saker på rätt sätt. Du har minst 15 veckors praktik på ett företag och deltar även i olika praktiska projekt inom el på skolan. Lärarna inom El- och Energiprogrammet arbetar mycket med att få in så mycket praktiskt arbete som möjligt för eleverna utöver den praktik de gör ute på arbetsplatser.

80 procent får jobb!

På VTG har 80 procent av studenterna jobb direkt efter studenten. Jobbutsikterna på arbetsmarknaden ser bra ut och behovet av t.ex. installationselektriker och larmtekniker bedöms öka ytterligare under de närmaste tio åren, mycket till en följd av att byggandet av bostäder och andra lokaler ökar och beräknas fortsätta i samma riktning.

Grundläggande högskolebehörighet ingår

På Värmdö Tekniska Gymnasiums El- och Energiprogram ingår de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet till universitet och högskola. Du kan välja att inte läsa dem och istället läsa 1-2 andra kurser.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 4 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Stockholm

Höst

  • Klassrum
  • Värmdö

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Värmdö

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Liten skola som har väldigt mycket att erbjuda!

Värmdö Tekniska gymnasium (VTG)

I det här reportaget får du höra vad Linus som är elev på VTG:s Fordons- och transportprogram tycker om sin utbildning. Du får också möta Anne som är rektor på skolan och höra hur hon tycker det är att jobba på skolan.

Mikahil pluggar Teknik på VTG

Värmdö Tekniska Gymnasium

Mikahil pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på Värmdö Tekniska Gymnasium. Hur tycker han det är att studera på VTG, varför valde han Teknikprogrammet, och vad har varit roligast under utbildningen?

Fortsatta studier

I programmet ingår kurser för grundläggande högskolebehörighet. Du kan även välja att inte läsa dem och istället läsa 1-2 andra kurser.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Värmdö Tekniska gymnasium
Edla Sofias gata 15
13450 Gustavsberg

Värmdö Tekniska Gymnasium med hockey-,
fotboll- och innebandyprofil.

Nyhet: Spelprogrammering och apputveckling på Teknikprogrammet! Värmdö Tekniska Gymnasium, VTG, ligger i fräscha lokaler i Gustavsberg. Skolan är belägen i ett nytt bostadsområde i närheten av Gustavsbergs hamn. Hit tar du dig smidigt med buss 474 från Slussen på ca...

Läs mer om Värmdö Tekniska gymnasium och visa alla program.

Sponsrad