Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

NTI Gymnasiet Helsingborg
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 150 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 102,5
    (medelvärde: 191,4) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2021-04-24

Film

Lär dig mer om NTI-gymnasiet!

Ung kille som sitter framför en dator

Om utbildningen

Dator- och kommunikationsteknik på NTI Gymnasiet Helsingborg

El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik. Här får du arbeta med programmering, webbutveckling, nätverksteknik, nätverkssäkerhet och IT-samordning i en av de snabbast växande branscherna. Inom vårt IT-program ger vi alla elever möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. I utbildningen ingår 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) på arbetsplatser som skolan ordnar genom vårt kontaktnät av IT-företag.

Efter din examen från NTI Gymnasiet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Du får träna på att göra medvetna val för kunna planera, dokumentera och systematiskt utföra arbetsprocesser och diagnostik för att lösa problem. På NTI Helsingborg kan du välja mellan två fördjupningar: infrastructure och back end. 

Inriktning: Dator- och Kommunikationsteknik

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter din utbildning hos oss kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Fördjupning: Infrastructure

Tänk framåt. Många företag skriker efter nätverkstekniker som behärskar programmering. När du lämnar gymnasiet har APL:en och kurserna gjort dig väl förberedd för att jobba i nätverksbranschen. Du lär dig bygga och administrera olika typer av datornätverk – allt från enkla hemmanätverk och mindre företagsnät (LAN), till större nätverk (WAN). IT-säkerhet är ett givet fokus där du lär dig att övervaka och skydda dig och dina kunders nätverk från inre och yttre angrepp.

Fördjupning: Back End

Lär dig att administrera och bygga upp webbservrar samt att programmera för webben. Dina verktyg som webbutvecklare är språk som HTML5, CSS, JavaScript, PHP och MySQL. Alla webbplatser är beroende av nätverksteknik för att världen ska kunna ta del av dem! Därför lär du dig även att hantera den teknik som krävs för att bygga upp, drifta och underhålla webbserverlösningar.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Elin pluggar Informations- och medieteknik

Elin pluggar Informations- och medieteknik

Läs mer NTI Gymnasiet Helsingborg

Elin Jönsson är 18 år gammal och pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet i Helsingborg. Läs mer om hennes utbildning och varför hon valde just sin skola och program!


Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Helsingborg? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Helsingborg

Välkommen till NTI Gymnasiet Helsingborg

Tycker du om utmaningar och vill förändra framtiden? Då ska du börja på NTI Gymnasiet! Vi är bäst på tech och IT i Helsingborg. Som elev hos oss får spetskompetens när det gäller den senaste tekniken inom ditt område. Genom...


Läs mer om NTI Gymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Helsingborg

Carl Krooksgatan 9
252 18 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Helsingborg? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Elin pluggar Informations- och m...

Elin Jönsson är 18 år gammal och pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet i Helsingborg. Läs mer om hennes utbildning och varför hon valde just sin skola och program!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: