Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Praktiska gymnasiet Täby
Programinformation
Ort: Täby
Antal elever: 19 (år 1)
Utbildningstyp: El- och energiprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 174,8
Lägsta: 115

Utbildningsinfo

el- och eneriprogrammet i Täby

Sök till Praktiska och jobba med Dator- och kommunikationsteknik efter studenten!

Är du teknisk och gillar elektronik? Är siffror din grej, och gillar du att vara serviceinriktad? Här på El och energiprogrammet i Täby blir ditt intresse ditt jobb. Du jobbar med många uppgifter samtidigt, får lära dig bland annat att installera/sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor som hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador.

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik

Du lär dig installera, administrera, underhålla och reparera dator- samt kommunikationssystem. Du får också lära dig om informationssäkerhet och om olika system för presentationer. Efter din utbildning kan du bland annat arbeta som tekniker inom elektronikproduktion, hemservice eller nätverk.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Kevin går Bygg- och anläggning, Dennis utbildar sig till Frisör och Hanna läser Fordons- och transportprogrammet på Praktiska Gymnasiet. Gemensamt för alla tre är att de lär sig sig ett yrke från grunden och har goda möjligheter att få jobb efter studenten. Som elev på en lärlingsutbildning kan man också få 1000 kronor extra i månaden från CSN. 

Behörighet

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Täby söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Inriktningen Dator- och kommunikationsteknik på praktiska gymnasiet i Täby är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Praktiska gymnasiet Täby

Praktiska gymnasiet TäbyPraktiska gymnasiet i Täby - Gymnasieskolan mitt i arbetslivet

Praktiska gymnasiet tror på idén om lärande genom att varva teori och praktik. Ditt framtida yrke lär du dig bäst på en arbetsplats, samtidigt som du får fördjupad teori och träning i skolan. På grund av detta bygger skolans utbildningar...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Täby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Täby

Eldarvägen 4
187 75 Täby

 Visa telefonnummer
praktiska.se