El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
27 april, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 87,5
(medelvärde: 175,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
27 april, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 87,5
(medelvärde: 175,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever och en dator

EE: Dator- och kommunikationsteknik

El- och energiprogrammet inriktning dator- och kommunikationsteknik är ett yrkesförberedande program som rustar dig för IT-branschen. Hos oss kan du antingen fördjupa dig mot Back End eller Infrastructure. Du läser bland annat kurser inom datorteknik och nätverksteknik och tränas ständigt i ett yrkesmässigt förhållningssätt inom både praktiska och teoretiska ämnen. Genom APL (arbetsplatsförlagt lärande) förbereds du för att arbeta inom IT-branschen. Programmet och kurserna utvecklas kontinuerligt i samverkan med vårt branschråd. Programmet är yrkesförberedande, men ger dig från och med höstterminen 2023 även högskolebehörighet.

Fördjupning: Infrastructure

Du fördjupar dig inom datorsupport (hårdvara) eller nätverksteknik (mjukvara). Områden som behandlas är PC-teknik, operativsystem, nätverkssystem och servrar.

Om programmet

El- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik är ett yrkesprogram som fokuserar på samhällets digitala infrastruktur. Efter din examen från NTI Gymnasiet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Du får träna på att göra medvetna val för kunna planera, dokumentera och systematiskt utföra arbetsprocesser och diagnostik för att lösa problem.

Under din utbildning hos oss kommer du också göra praktik, så kallad APL eller arbetsplatsförlagt lärande. På din APL kommer du att utveckla yrkeskunskaper och en yrkesidentitet samt förstår yrkeskulturen och blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats.

Om inriktningen

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter din utbildning hos oss kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Borlänge

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Borlänge
Jussi Björlings Torg 1
784 33 Borlänge

Välkommen till NTI Gymnasiet Borlänge!

Är du intresserad av IT, tech och design? Vår skola är perfekt för dig som älskar teknik i alla former och som vill utmanas och utvecklas! Vi arbetar hela tiden för att ligga i teknikens framkant oavsett vilket program du...

Läs mer om NTI Gymnasiet Borlänge och visa alla program.

Sponsrad