Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Lindholmens tekniska gymnasium
Programinformation
Göteborg
El- och energiprogrammet

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik på Lindholmens tekniska gymnasium

På Lindholmens tekniska gymnasium kan du läsa yrkesprogrammet El- och energiprogrammet. På den här utbildningen får du grundläggande elkunskaper som du har nytta av inom alla inriktningar, eftersom data och elektronik är ämnen som får allt större betydelse i vårt samhälle. På programmet läser du en hel del teori, både inom kärnämnen och inom elämnen.

Ett ämne som är viktigt på El- och energiprogrammet är matematik. Dessutom läser du språk, eftersom anvisningar och dokumentation ofta är på engelska. Arbetet sker delvis i projektform och genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) förbereds du för att komma ut i arbetslivet.

Under första året på El- och energiprogrammet läser alla elever tillsammans. Du får under detta år hjälp att välja inriktning inför år två och tre.

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

Väljer du inriktningen Dator- och kommunikationsteknik på Lindholmens tekniska gymnasium utbildar du dig till datatekniker, vilket är ett samlingsnamn för en rad yrken där du arbetar med att sköta installation och servicen av datorer, datasystem och nätverk samt ge support till användare. Exempel på yrkestitlar som utbildningen leder till är IT-tekniker, systemadministratör Pc/nätverkstekniker, nätadministratör eller supporttekniker.

Lär dig allt om datorer

På Lindholmens tekniska gymnasium får du lära dig hur datorer är uppbyggda och hur datorer kommunicerar med varandra samt fungerar gemensamt i nätverk. Du får också kunskap om olika operativsystemsarkitektur och hur de ska konfigureras.

På inriktningen Dator- och kommunikationsteknik ingår också orienteringskurser i programmering, databaser och webbdesign. Du får kunskaper för att sedan kunna omsätta i praktiken lagar, säkerhet och etik samt arbeta i projekt. Kurserna på inriktningen Dator- och kommunikationsteknik är allmänbildande och du kommer att ha stor nytta av dem efter gymnasiet. I utbildningen ingår praktik, arbetsplatsförlagt lärande, som datatekniker eller inom någon annan branschnära funktion.

Plugga vidare efter gymnasiet

För att kunna arbeta inom datorservice kan det krävas att du kompletterar din gymnasieutbildning med ytterligare datautbildning, exempelvis högskoleutbildning eller kvalificerad yrkesutbildning på eftergymnasial nivå (KY).

Allt eftersom nya områden datoriseras och datortillämpningarna blir alltmer avancerade, förbättras framtidsutsikterna för data- och IT-utbildade. Det kan vara bra att tänka på att nya yrken kommer och gamla försvinner, vilket medför att kraven på arbetskraften ständigt förändras och att fortbildning därför kan bli akuelll även efter att man kommit ut på arbetsmarknaden.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som Lindholmens tekniska gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Lindholmens tekniska gymnasium

Lindholmens Tekniska Gymnasium

Välkommen till Lindholmens tekniska gymnasium!

Din Framtid börjar här!På Lindholmens tekniska gymnasium är vi helt fokuserade på teknik. Vi andas teknik, lever teknik. Lagom till höstterminen 2020 flyttar vi in i ett nytt specialbyggt hus på Lindholmen – ett riktigt tempel för dig som älskar...


Läs mer om Lindholmens tekniska gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Lindholmens tekniska gymnasium

Diagonalen 6
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik från Lindholmens tekniska gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Lindholmens tekniska gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: