Värmdö Tekniska Gymnasium - VTG

Värmdö Tekniska Gymnasium

Värmdö Tekniska Gymnasium, VTG, ligger i nya, fina lokaler i Gustavsberg, i närheten av Gustavsbergs hamn. Hit tar du dig smidigt med buss från Slussen på mindre än 25 minuter. Stig av på hållplats Villagatan.

20 års erfarenhet inom praktiska utbildningar

Skolan har över tjugo års erfarenhet av att utbilda skickliga hantverkare och mer än 80% av skolans elever har ett arbete att gå till direkt efter studenten! VTG samarbetar med omkring 80 företag och utvidgar hela tiden sitt nätverk, vilket ger dig som elev otroligt goda möjligheter att få en spännande praktikplats och kontakter i arbetslivet. Du får en skräddarsydd utbildning, utformad för att passa din verklighet.

Skolan erbjuder ett starkt mentorskap där lärarna ser till helheten hos eleven. Det faktum att skolan är relativt liten (cirka 220 elever) gör att relationen lärare-elev blir väldigt personlig under de tre år man går på skolan. Varje vecka har alla elever på skolan tillgång till resurstid och resurslärarhjälp i de ämnen man känner att man behöver extra stöd.

Bygg, el, fordon, VVS och teknik

Gör som över 1700 andra elever redan har gjort – välj en utbildning på Värmdö Tekniska Gymnasium! Här får du en utbildning som möter arbetsmarknadens krav. Utbildningarna är främst yrkesinriktade – du kan läsa bygg, el, fordon och VVS samt det högskoleförberedande Teknikprogrammet.

Grundläggande högskolebehörighet ingår i alla program

På samtliga Värmdö Tekniska Gymnasiums yrkesprogram ingår de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet till universitet och högskola. Att läsa in högskolebehörigheten breddar dina valmöjligheter efter gymnasiet, i och med att du då efter studenten har möjlighet att läsa vidare på högre nivå om du inte vill gå direkt ut i arbetslivet. Du kan även välja att inte läsa de högskoleförberedande kurserna och istället läsa 1-2 andra kurser.

För dig som saknar fullständiga betyg från årskurs nio finns också möjligheten att läsa ett Introduktionsprogram där du jobbar i verkstad två dagar i veckan och resten av tiden kompletterar betygen.

Välkommen till Värmdö Tekniska Gymnasium!

Är du intresserad och vill veta mer om Värmdö Tekniska gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Värmdö Tekniska gymnasium

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Värmdö Tekniska gymnasium.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors

13450 Gustavsberg

www.vtg.nu

Mattias/Vape Nation   |   2017-02-01
Min dröm att bli mekaniker kände jag kunde uppfyllas med vtg:s hjälp och jag kan säga i skrivande stund att jag valde rätt skola och inriktning.
Mohammad ali   |   2016-12-15
Jag är trivs i skolan det går bra för mig mina vänner är trevlig mot mig
^^   |   2015-12-14
Skolan har bra lärare och har utvecklats mycket under de senaste 3 åren, till det positiva. Då skolan har låga intagningspoäng så är det inte ambitiösa elever, men bra kompetens med lärare. Om man ignorerar snigel tempot och ber om mer uppgifter så kommer man att få en bra utbildning.

Forum om Värmdö Tekniska gymnasium

Här kan du ställa frågor om Värmdö Tekniska gymnasium och deras program.

Bli den första att ställa en fråga!

» Ställ ny fråga