Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Värmdö Tekniska gymnasium, i Stockholm (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum, Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 147,5)
Undervisningsform
Klassrum, Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 147,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Måleri på Bygg- & Anläggningsprogrammet

Vill du ha ett framtidsyrke med otroliga möjligheter till jobb efter gymnasiet? På Värmdö Tekniska Gymnasiums Bygg- och anläggningsprogram förbereds du för arbete med spännande projekt inom Stockholms heta byggsektor. Här ska byggas både skyskrapor och nya trafikleder. Stora bostadsområden står också inför renoveringar vilket skapar arbetstillfällen och efterfrågan på duktig byggpersonal. För att inte tala om alla nybyggen av bostäder!

På Bygg- och anläggningsprogrammet lär du dig snickra måla, mura, gjuta och bygga i plåt. Du får också kunskap om olika verktyg och material samt lär dig de teoretiska grunderna och yrkesspråket. Skolan har en nybyggd bygghall som stod färdig våren 2015.

Lär dig målaryrket från grunden

På Värmdö Tekniska Gymnasiums Bygg- och anläggningsprogram väljer du inriktning inför årskurs två. På inriktningen måleri får du lära dig målaryrket från grunden och får kunskap om färg- och materialval, spackling, tapetsering med mera. Målerikurserna innefattar även ämnen som t.ex. tolkning av ritningar och arbetsbeskrivningar, dekorationsmålning, branschregler, kundbemötande och materiallära. Du får till en början lära dig grunderna för att sedan bygga på med mer avancerade kunskaper. 

På VTG erbjuds du som elev attraktiva praktikplatser på både små och stora byggen i såväl Värmdö/Nacka som i Stockholm. Praktiken är den viktig del av utbildningen då du som elev "på riktigt" får pröva på och tränas i din blivande profession. 

Grundläggande högskolebehörighet

De kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet till universitet och högskola ingår i Värmdö Tekniska Gymnasiums Bygg- och Anläggningsprogram. Högskolebehörigheten ger dig breddade valmöjligheter efter studenten. Du kan också välja att inte läsa dem och istället läsa 1-2 andra kurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 4 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Stockholm

Höst

  • Klassrum
  • Värmdö

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Värmdö

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Mikahil pluggar Teknik på VTG

Värmdö Tekniska Gymnasium

Mikahil pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på Värmdö Tekniska Gymnasium. Hur tycker han det är att studera på VTG, varför valde han Teknikprogrammet, och vad har varit roligast under utbildningen?

Liten skola som har väldigt mycket att erbjuda!

Värmdö Tekniska gymnasium (VTG)

I det här reportaget får du höra vad Linus som är elev på VTG:s Fordons- och transportprogram tycker om sin utbildning. Du får också möta Anne som är rektor på skolan och höra hur hon tycker det är att jobba på skolan.

Fortsatta studier

Vill du läsa vidare till exempelvis arkitekt eller byggnadsingenjör efter gymnasiet? På VTG ingår ett ”högskolepaket” i Bygg- och anläggningsprogrammet, vilket möjliggör vidare studier på högre nivå även för de elever som läser en yrkesutbildning. Om du inte har planer på att läsa vidare efter gymnasiet kan du välja bort högskolepaketet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Värmdö Tekniska gymnasium
Edla Sofias gata 15
13450 Gustavsberg

Värmdö Tekniska Gymnasium med hockey-,
fotboll- och innebandyprofil.

Nyhet: Spelprogrammering och apputveckling på Teknikprogrammet! Värmdö Tekniska Gymnasium, VTG, ligger i fräscha lokaler i Gustavsberg. Skolan är belägen i ett nytt bostadsområde i närheten av Gustavsbergs hamn. Hit tar du dig smidigt med buss 474 från Slussen på ca...

Läs mer om Värmdö Tekniska gymnasium och visa alla program.

Sponsrad