Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Värmdö Tekniska gymnasium
Programinformation
Stockholm, Värmdö
Antal elever: cirka 30 (.)
El- och energiprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 183,3) * statistik från 2021
	El- och energiprogrammet, Elteknik

Om utbildningen

Läs till elektriker på VTG!

Är du intresserad av el och vill lära dig installera, underhålla reparera? På Värmdö Tekniska Gymnasiums El- och energiprogram inriktning Elteknik får du lära dig elektrikeryrket från grunden.

Stort behov av arbetskraft

I dag integreras olika system för värme, belysning, ventilation och övervakning. Som elektriker ska du inte bara kunna installera utan också känna till hur olika delar i en process fungerar, för att kunna felsöka, trimma och driftsätta. Det byggs och renoveras som aldrig förr i storstäderna, vilket gör att efterfrågan på välutbildade elektriker är stor och beräknas öka ytterligare.

Inriktning Elteknik

Inriktningen Elteknik passar dig som vill vara del av en viktig yrkesgrupp som behövs för att Sverige ska fungera och fortsätta utvecklas. Sedan ROT-avdraget infördes renoveras det mer än någonsin och det finns stora planer på att rusta upp järnvägen. På inriktningen lär dig om installation och underhåll av elanläggningar och larm- och säkerhetssystem.

Du läser grundläggande kurser inom ellära och elinstallationer för att sedan gå vidare på mer avancerad nivå inom programfördjupningen, där kurser i till exempel belysningsteknik och larm-övervaknings- och säkerhetssystem ingår. Efter studenten kan du arbeta som till exempel elektriker verksam inom installation eller eldistribution, eller som hisstekniker och larmtekniker.

Praktik på företag

En stor del av utbildningen är praktik (arbetsplatsförlagt lärande, APL) och skolans APL-samordnare ser till att utifrån varje elevs specifika intressen erbjuda en passande praktikplats. Lärarna inom El- och Energiprogrammet på VTG arbetar mycket med att få in så mycket praktiskt arbete som möjligt för eleverna utöver den praktik de gör ute på arbetsplatser. 

Grundläggande högskolebehörighet ingår

På Värmdö Tekniska Gymnasiums El- och Energiprogram ingår de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet till universitet och högskola. Du kan även välja att inte läsa dem och istället läsa 1-2 andra kurser.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

På samtliga Värmdö Tekniska Gymnasiums yrkesprogram ingår de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet till universitet och högskola. Vill du hellre läsa någon annan kurs kan du välja bort de högskoleförberedande kurserna.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Liten skola som har väldigt mycket att erbjuda!

I det här reportaget får du höra vad Linus som är elev på VTG:s Fordons- och transportprogram tycker om sin utbildning. Du får också möta Anne som är rektor på skolan och höra hur hon tycker det är att jobba på skolan.Mikahil pluggar Teknik på VTG

Mikahil pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på Värmdö Tekniska Gymnasium. Hur tycker han det är att studera på VTG, varför valde han Teknikprogrammet, och vad har varit roligast under utbildningen?Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Värmdö Tekniska gymnasium

Värmdö Tekniska Gymnasium med hockey-,
fotboll- och innebandyprofil.

Nyhet: Spelprogrammering och apputveckling på Teknikprogrammet! Värmdö Tekniska Gymnasium, VTG, ligger i fräscha lokaler i Gustavsberg. Skolan är belägen i ett nytt bostadsområde i närheten av Gustavsbergs hamn. Hit tar du dig smidigt med buss 474 från Slussen på ca...


Läs mer om Värmdö Tekniska gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Värmdö Tekniska gymnasium

Edla Sofias gata 15
13450 Gustavsberg

 Visa telefonnummer
www.vtg.nu


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Emelie
Bästa skola och bästa lärare. Kul och bra mat....)
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Värmdö Tekniska gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Mikahil pluggar Teknik på VTG

Mikahil pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på Värmdö Tekniska Gymnasium. Hur tycker han det är att studera på VTG, varför valde han Teknikprogrammet, och vad har varit roligast under utbildningen?

Läs mer
Liten skola som har väldigt myck...

I det här reportaget får du höra vad Linus som är elev på VTG:s Fordons- och transportprogram tycker om sin utbildning. Du får också möta Anne som är rektor på skolan och höra hur hon tycker det är att jobba på skolan.

Läs mer