El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Elteknik

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 110 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 231,8)
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 110 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 231,8)
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Få mer information om programmet 👍

Film

El- och energiprogrammet, Elteknik

El- och energiprogrammet, Elteknik

Utbilda dig till elektriker på REFIS i Stockholm!

På REFIS - Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm kan du läsa El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik. Här får du en utbildning som utvecklar dina kunskaper i att försörja och bistå samhällsviktiga basfunktioner som produktion, installation och distribution av el-, energi- och vattensystem.

INRIKTNINGEN ELTEKNIK

Inriktningen Elteknik ska ge kunskaper i att installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, larm samt tv- och datanät.

Inriktningen kan leda till yrken som elektriker verksam inom installation eller eldistribution. Andra möjliga yrken är till exempel hisstekniker och larmtekniker.

ETG-KONCEPTET

ETG College är ett kvalitetssäkrat utbildningskoncept inom elteknik. Detta innebär att skolan arbetar nära branschen för att säkra att man utbildar enligt behovet på arbetsmarknaden.

Under sina tre år på gymnasiet genomför eleverna yrkestester och yrkeskontroller på både praktiska och teoretiska moment och måste få dessa godkända för att få sitt ECY-certifikat. Eleverna måste även få minst godkänt i samtliga kurser/ämnen och göra minst 600 timmar ute på APL.

Utöver Elsäkerhetsprovet i årskurs 3, gör eleven slutligen ett veckolångt yrkesprov i slutet av utbildningen efter att den teoretiskatekniska dokumentationen är godkänd. Bedömningen av yrkesprovet gör företrädare från elteknikbranschen.

Följaktligen innebär det att de som klarar kurskraven, yrkestesterna och yrkeskontrollerna, Elsäkerhetsprovet, genomfört APL och klarat yrkesprovet får ett ECY-certifikat.Dessutom integreras lärlingstiden i den tre-åriga utbildningen.På så sätt kan eleven ta anställning som förstaårsmontör enligt Installationsavtalet, direkt efter avslutat utbildning.

Exempel på yrken:

  • Distributionselektriker
  • Elektriker
  • Eltekniker/kontaktledningsmontör

Även om programmet i första hand syftar till jobb inom angivna yrken, finns möjlighet för vidareutbildning såväl inom yrkeshögskolan som inom universitet och högskolor. För grundläggande behörighet till universitet och högskolor behöver eleven utöver en yrkesexamen ha godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk 2 och 3, samt engelska 6.

Poängutrymmet fördelar sig så här:

  • Gymnasiegemensamma ämnen 900 poäng
  • Programgemensamma karaktärsämnen 400 poäng
  • Inriktningar 500 poäng
  • Programfördjupningar 700 poäng
  • Individuellt val 200 poäng
  • Gymnasiearbete 100 poäng
Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Certifiering

ETG College

ETG College

ETG College är en certifiering utfärdad av Elbranschens centrala yrkesnämnd. Med en ETG College-certifiering kvalitetssäkras både elevens kunskap och praktikperiod

Läs mer om ETG College här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 9 recensioner
Skriv en recension
5/5
Alba
23 nov 2023

En jättebra skola med trevliga och pedagogiska lärare! Jag är jättenöjd med mitt val! Man lär sig på lektionerna och det man inte lär sig där får man lära sig under sina APL per...

Visa hela
5/5
Ebba
23 nov 2023
Refis är bra

Jag tycker att Refis är en bra skola eftersom att den är liten. Man blir bra vänn med lärare och de flesta eleverna. Man får mycket hjälp på lektioner och man får mycket stöd om...

Visa hela
5/5
Tjej i årskurs 1
22 nov 2023

Jag är så nöjd med mitt val! Stämningen i skolan är härlig. Lärarna är roliga, lätta att prata med och de bryr sig genuint om en. Som tjej känner jag mig väldigt trygg i den här...

Visa hela
Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm
Lövholmsvägen 2
11743 Stockholm

REFIS

Branschskolan för elektriker och VVS-montörer  REFIS, Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm är skolan för dig som är intresserad av ett tekniskt arbete. Du vill ha ett fritt och ansvarsfullt yrke med goda framtidsutsikter. Kurserna som du behöver för att få...

Läs mer om Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm och visa alla program.

Sponsrad