Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm
Programinformation
Stockholm
El- och energiprogrammet

Film

El- och energiprogrammet, Elteknik

El- och energiprogrammet, Elteknik

Utbilda dig till elektriker på REFIS i Stockholm!

På REFIS - Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm kan du läsa El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik. Här får du en utbildning som utvecklar dina kunskaper i att försörja och bistå samhällsviktiga basfunktioner som produktion, installation och distribution av el-, energi- och vattensystem.

INRIKTNINGEN ELTEKNIK

Inriktningen Elteknik ska ge kunskaper i att installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, larm samt tv- och datanät.

Inriktningen kan leda till yrken som elektriker verksam inom installation eller eldistribution. Andra möjliga yrken är till exempel hisstekniker och larmtekniker.

ETG-KONCEPTET

ETG-konceptet innebär att både elevens kunskap och praktik kvalitetssäkras. Kunskapsmålen följs löpande upp med terminsvisa prov. Praktiken genomförs med utbildade handledare på företagen vilka dokumenterar och kommenterar alla moment eleven gör. Utbildningen avslutats med ett veckolångt praktiskt yrkestest som bedöms av aktiva i branschen.

Elever som klarar kurskraven, terminsproven och yrkestestet samt genomfört all APL (arbetsplatsförlagt lärande) får ECY-certifikat. De elever som når ett godkänt resultat på utbildningen får ett ECY-certifikat. Det vill säga de får ett yrkesbevis i samband med att utbildningen genomförts och kan anställas som förstaårsmontör i företagen enligt kollektivavtal mellan elteknikbranschens parter.

Exempel på yrken:

  • Distributionselektriker
  • Elektriker
  • Eltekniker/kontaktledningsmontör

Även om programmet i första hand syftar till jobb inom angivna yrken, finns möjlighet för vidareutbildning såväl inom yrkeshögskolan som inom universitet och högskolor. För grundläggande behörighet till universitet och högskolor behöver eleven utöver en yrkesexamen ha godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk 2 och 3, samt engelska 6. Dessa kurser kan eleven läsa som individuellt val eller som utökat program.

Poängutrymmet fördelar sig så här:

  • Gymnasiegemensamma ämnen 600 poäng
  • Programgemensamma karaktärsämnen 400 poäng
  • Inriktningar 500 poäng
  • Programfördjupningar 700 poäng
  • Individuellt val 200 poäng
  • Gymnasiearbete 100 poäng
Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm

REFIS

Branschskolan för elektriker och VVS-montörer  Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm är skolan för dig som är intresserad av ett tekniskt arbete. Du vill ha ett fritt och ansvarsfullt yrke med goda framtidsutsikter. Kurserna som du behöver för att få din...


Läs mer om Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm

Lövholmsvägen 2
11743 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.refis.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till REFIS
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: