El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Elteknik

Hahrska gymnasiet, i Västerås
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 209,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 209,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elteknik

Studera el- och energiprogrammet på Hahrska gymnasiet

Programmet är yrkesförberedande med möjlighet att läsa kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet.

Under ditt första år läser du ämnen som elektroteknik, mekatronik, energiteknik, dator- och kommunikationsteknik. Du lär dig bland annat att felsöka, mäta, montera och löda. Till år två väljer du inriktning: Automation eller Elteknik. Båda inriktningarna följer kraven från Elbranschens Centrala Yrkesnämnd, ECY.

Inom elbranschen måste du vara serviceinriktad, säkerhetsmedveten och kunna leverera i tid. Det får du öva dig på hos oss.

Programmet erbjuder också programinriktat val för dig som saknar betyg i matematik eller engelska. Prata med din studie- och yrkesvägledare för att få mer information om hur du söker det.

Inriktning elteknik

Inriktningen elteknik ger dig utbildning till installationselektriker enligt Elbranschens Centrala Yrkesnämnds branschkrav (ECY). Du får kunskaper inom:

  • Kraft
  • Belysning
  • Telenät
  • Larm
  • Datanät

Inriktningen passar dig som vill specialisera dig mot arbete med installationer av elektriska anläggningar, kommunikationsanläggningar, larmanläggningar och olika system för att styra kraft och belysning.

Framtidsyrke

Väljer du inriktningen Elteknik blir du installationstekniker. Efter utbildningen är du direkt efterfrågad på arbetsmarknaden. Du kan arbeta med många omväxlande uppgifter i allt från butiker och kontor till hem och nybyggen. Framtiden är fylld av möjligheter och du får jobba med teknik som ständigt utvecklas. Eftersom företag är med och utformar utbildningen går du med dig den kunskap som branschen efterfrågar.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Västerås

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hahrska gymnasiet
Glödgargränd 4
721 87 Västerås

Välkommen till Hahrska gymnasiet i Västerås!

Hahrska gymnasiet hittar du i ljusa och välutrustade lokaler i Kopparlunden mitt i Västerås. Skolan erbjuder aktuella och branschnära utbildningar inom bygg, el, industri och VVS. Hahrska gymnasiet i Västerås utbildar framtidens hantverkare och har, som enda skola i Västerås, en...

Läs mer om Hahrska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad