Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

El- och energiprogrammet, Elteknik

Praktiska gymnasiet Linköping
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 20 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 145,0
    (medelvärde: 175,6) * statistik från 2017
El- och energiprogrammet, Elteknik

El- och energiprogrammet, Elteknik

Studera El- och energiprogrammet i Linköping - jobba med elteknik

Gillar du teknik och elektronik och är bra på att ge service? Då ska du studera El- och energiprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Linköping! Här får du lära dig att sköta och installera el-, energi- och vattensystem. Väljer du inriktningen Elteknik kan du ta jobb som t.ex. installationselektriker eller distributionselektriker efter studenten.

Säkerheten är en viktig del i arbetet som elektriker, därför läser du arbetsmiljöfrågor under din utbildning vid Praktiska Gymnasiet. Du lär dig till exempel hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador. Några av de kurser som ingår i El- och energiprogrammet i Linköping är Elektromekanik, Energiteknik 1, Datorteknik 1a och Mekatronik.

Inriktning Elteknik - jobba som elektriker inom installation eller distribution

Inriktningen elteknik riktar sig till dig som är noggrann och vill jobba mycket praktiskt med dina händer. Du lär dig att installera, underhålla och reparera olika system för el och energi inom företag, hushåll och industrier. Du lär dig också installation av säkerhets- och passagesystem eller tv- och datanät. Efter din utbildning vid Praktiska Gymnasiet i Linköping kan du ta jobb som exempelvis distributionselektriker eller installationselektriker.

Elkraftteknik, Praktisk ellära, Elinstallationer och Kommunikationsnät 1 är de kurser om totalt 500 poäng som utgör inriktningen Elteknik.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla gymnasieprogram som erbjuds på Praktiska gymnasiet i Linköping ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Linköping söker du till programmet via Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
E-post: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Gymnasieexamen

Yrkesexamen. 

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Linköping

Praktiska gymnasiet Linköping

Praktiska gymnasiet Linköping – liten skola med stora möjligheter!

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Linköping

Praktiska gymnasiet Linköping

Roxengatan 11
582 73 Linköping

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Praktiska gymnasiet Linköping, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: