El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Elteknik

Rudbeck, i Sollentuna
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Inriktning Elteknik på Rudbeck

Är du händig och tycker om att arbeta praktiskt? Tycker du om att skapa kontakter och träffa nya människor? Är du sugen på att börja jobba direkt efter gymnasiet? I så fall kanske El- och energiprogrammet är något för dig!

På El- och energiprogrammet kommer du bland annat att få lära dig att installera och reparera elanläggningar, eldistributionsnät och larm samt tv- och datanät. När du är klar med gymnasieutbildningen kanske du jobbar som distributionselektriker, installationstekniker eller industritekniker.

En stor del av undervisningen på El- och energiprogrammet är praktisk och då får eleverna jobba i de olika verkstäderna. Detta varvas med de teoretiska kurserna som ingår i programmet. Under årskurs 2 och 3 kommer du att under totalt 15 veckor att ha arbetsplatsförlagt lärande (APL). Då får du möjlighet att använda alla de kunskaper du har fått och omsätta dem praktiskt på en arbetsplats. I årskurs 2 har du APL i fyra veckor och i årskurs 3 har du APL under 11 veckor.

Svenska 2 och 3/Svenska som andraspråk 2 och 3 samt Engelska 6 ingår i programmet, vilket ger dig grundläggande högskolebehörighet och möjlighet att studera vidare på en högre nivå efter gymnasiet. Om du inte önskar läsa dessa kurser finns möjlighet att välja bort dem. 

Inriktningskurser

De kurser som ingår i inriktningen är:

 • Elkraftteknik
 • Praktisk ellära
 • Elinstallationer
 • Kommunikationsnät 1

Fördjupning

I vårt fördjupningspaket ingår följande kurser:

 • Engelska 6 eller Entreprenörskap (du väljer vilken av kurserna du vill läsa)
 • Ellära 1
 • Elmotorstyrning
 • Cad 1 och Cad 2
 • Underhåll - elteknik
 • Belysningsteknik
 • Larm-, övervaknings- och säkerhetssystem

Du har också 200 poäng individuellt val, där du väljer fritt ur Rudbecks stora kursutbud.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

 • Klassrum
 • Sollentuna

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rudbeck
Malla Silfverstolpes väg 3
192 51 Sollentuna

Ett av Stockholms läns mest populärara gymnasium

Rudbeck är Sollentuna kommuns gymnasium. Skolan har 2300 elever och över 250 anställda. Skolan ger dig ett mycket stort utbud av kurser, stor valfrihet och möjlighet till många möten. Hos Rudbeck är just du viktig! Skolan har har inte traditionella...

Läs mer om Rudbeck och visa alla program.

Sponsrad