REFIS

Branschskolan för elektriker och VVS-montörer

Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm är skolan för dig som är intresserad av ett tekniskt arbete. Du vill ha ett fritt och ansvarsfullt yrke med goda framtidsutsikter. Kurserna som du behöver för att få din högskolebehörighet kan du läsa hos oss som individuella val.

På REFIS finns inget vinstintresse. Skolan ägs av Installatörsföretagen som återinvesterar eventuella vinster i eleverna. Med den nära anknytningen till både El- och VVS-branschen får du inte bara en spännande gymnasieutbildning, utan skapar också goda kontakter ute i arbetslivet.

Hos oss blandar du praktisk och teoretisk utbildning från första skoldagen. Du går på praktik 12 veckor under årskurs 1 och 2. Årskurs 3 är du gymnasial lärling och är ute på praktik minst 3 dagar varje vecka.

REFIS ligger i lokaler med toppskick i Liljeholmen, centralt i Stockholm. Du tar dig enkelt hit med buss, tunnelbana och tvärbana. Lokalerna är välutrustade och bra anpassade för skolans verksamhet med en verkstad med svetslokal och teorisalar, uppehållsrum

Inom vår VVS-utbildning kan du bland många andra arbeten bli VVS-montör, projektör, eller så vidareutbildar du dig till VVS-ingenjör, projektledare eller konstruktör.

Med El-och Energiprogrammet är vi partner med ETG. Det innebär att lärlingstiden är inkluderad i gymnasietiden och du får ditt yrkesbevis efter godkänt examensprov direkt vid studenten. Du blir alltså elektriker på tre år istället för fyra. Efter gymnasiet är du första-års-montör istället för att vara lärling. Inriktningen Elteknik kan leda till yrken som elektriker verksam inom installation eller eldistribution. Andra möjliga yrken är till exempel hisstekniker och larmtekniker.

Refis tar in 44 elever inom VVS-programmet och 20 elever inom El- och Energiprogrammet, inriktning Elteknik. Stämningen på skolan är trygg och familjär.

Behovet av framtida arbetskraft inom båda branscher är rekordstort. Ta del av en utbildning som leder till jobb!

Hos oss trivs eleverna – bli en av dem!

Välkommen till Refis!

Är du intresserad och vill veta mer om Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm

Yrkesprogram
El- och energiprogrammet Ort Recensioner
El- och energiprogrammet, Elteknik Stockholm
VVS- och fastighetsprogrammet
VVS- och fastighetsprogrammet, VVS Stockholm
5,0 (15)
  • = Riksintag

Visa alla

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm.

Andel lärare med leg. och behörighet 2019/20

Antal elever per lärare 2019/20

Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm 11,9

Antal elever på skolan år 2019/20: cirka 130

VVS- och fastighetsprogrammet

13,0 27,0 72,9
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 130 2019/20
Genomsnittlig betygspoäng 13,0 12,6 2018/19
Andel behöriga till högskola 27,0 19,7 2018/19
Andel med examen inom 3 år 72,9 79,6 2016/17
Antagningspoäng medel 212,8 2019/20
Lägsta antagningspoäng 185,0 2019/20

Lövholmsvägen 2
11743 Stockholm

www.refis.se

Snittbetyg: 5

Tobias18T
En mycket bra skola med fantastiska lärare. En kul utbildning där man alltid lär sig något nytt.
Oliver
Det här är en gymnasieskola för dig som vill ha en utbildning där du efter gymnasietiden har chansen att gå på högskola eller få jobb direkt. Engagerade lärare och rektorer som tar sitt jobb seriöst med utbildningen och stämningen i våran gymnasieskola.
Hampus Karlsten
Under snart mina tre år på REFIS så har jag haft en väldigt bra utbildning och lärare som verkligen vill hjälpa till och utveckla sina eleverna till sitt kommande yrke som vvs-montörer. Det är bra med praktik och i verkstaden är det övningar som liknar jobbet vi gör ute vilket ger oss bra förutsättningar ute på praktiken. Det är även väldigt ser...
Visa hela

För att få mer information från Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till REFIS
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Skolrecensioner