Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

REFIS

Branschskolan för elektriker och VVS-montörer

Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm är skolan för dig som är intresserad av ett tekniskt arbete. Du vill ha ett fritt och ansvarsfullt yrke med goda framtidsutsikter. Kurserna som du behöver för att få din högskolebehörighet kan du läsa hos oss som individuella val.

På REFIS finns inget vinstintresse. Skolan ägs av Installatörsföretagen som återinvesterar eventuella vinster i eleverna. Med den nära anknytningen till både El- och VVS-branschen får du inte bara en spännande gymnasieutbildning, utan skapar också goda kontakter ute i arbetslivet.

Hos oss blandar du praktisk och teoretisk utbildning från första skoldagen. Du går på praktik 12 veckor under årskurs 1 och 2. Årskurs 3 är du gymnasial lärling och är ute på praktik minst 3 dagar varje vecka.

REFIS ligger i lokaler med toppskick i Liljeholmen, centralt i Stockholm. Du tar dig enkelt hit med buss, tunnelbana och tvärbana. Lokalerna är välutrustade och bra anpassade för skolans verksamhet med en verkstad med svetslokal och teorisalar, uppehållsrum

Inom vår VVS-utbildning kan du bland många andra arbeten bli VVS-montör, projektör, eller så vidareutbildar du dig till VVS-ingenjör, projektledare eller konstruktör.

Med El-och Energiprogrammet är vi anslutna till ETG College.  Det innebär att lärlingstiden är inkluderad i gymnasietiden och du får ditt yrkesbevis efter godkänt examensprov direkt vid studenten. Du blir alltså elektriker på tre år istället för fyra. Efter gymnasiet är du första-års-montör istället för att vara lärling. Inriktningen Elteknik kan leda till yrken som elektriker verksam inom installation eller eldistribution. Andra möjliga yrken är till exempel hisstekniker och larmtekniker.

REFIS tar in 44 elever inom VVS-programmet och 44 elever inom El- och Energiprogrammet, inriktning Elteknik. Stämningen på skolan är trygg och familjär.

Behovet av framtida arbetskraft inom båda branscher är rekordstort. Ta del av en utbildning som leder till jobb!

Hos oss trivs eleverna – bli en av dem!

Välkommen till REFIS!

Är du intresserad och vill veta mer om Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm

Yrkesprogram
El- och energiprogrammet Ort Recensioner
El- och energiprogrammet, Elteknik Stockholm
5,0 (4)
VVS- och fastighetsprogrammet
VVS- och fastighetsprogrammet, VVS Stockholm
5,0 (22)
  • = Riksintag

Visa alla

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm.

Andel lärare med leg. och behörighet 2021/22

www.refis.se

Snittbetyg: 5

Rasmus
En bra skola med snälla sjystta lärare och bra studier och lätt att lära sig om man är uppmärksam.
Wolfgangster
Dett har gymnasiet är jätte bra där man lär sig mycket och den har den bästa läraren jagar
Yasser
En liten skola där man lär känna varandra snabbt, alla är trevliga och sköna lärarna är otroligt snälla och har bra kunskap i ämnena. Om du börjar el kommer du kunna få gå ut i verkstan och hålla på i båsen men börja här för en bättre framtid och om du vill ha etg som stöd. Du slipper praktisera 1600 timmar