Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Värmdö Tekniska gymnasium
Programinformation
Stockholm, Värmdö
Antal elever: cirka 40 (.)
Fordons- och transportprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 82,5
    (medelvärde: 168,2) * statistik från 2021

Om utbildningen

Läs Personbil på Värmdö Tekniska Gymnasium

Personbil på Värmdö Tekniska Gymnasium

Är du sugen på att skippa att gå arbetslös efter gymnasiet? På Värmdö Tekniska Gymnasiums Fordons- och transportprogram utbildas du inom en yrkesgrupp med låg arbetslöshet och får dessutom uppleva varierande dagar med bilar, svetsloppor, kunder och rock´n´roll! 85% av Fordon- och transporteleverna på VTG haft ett jobb dagen efter studenten och 90% en godkänd yrkesexamen.

Personbil - felsökning och problemlösning

Inriktningen Personbil riktar sig till dig som vill arbeta med underhåll, reparationer och service av bilar och som tycker det är kul med felsökning och problemlösning. I programfördjupningen läser du bl.a. kurserna bromsar, karosseri och chassi samt motor och kraftöverföring. 

Meka i fordonshallen och på din praktik

Du får arbeta i skolans fordonshall där du utvecklas som mekaniker. Du blir en del av ett arbetslag och får lära dig hur man samarbetar i en verkstadsmiljö samt tar emot kunder som lämnar in sina bilar för reparation. Värmdö Tekniska Gymnasium har ett stort kontaktnät för praktikplatser där bland andra Bilia, Volkswagen och Nacka Biltrim ingår, vilket möjliggör att APL-platserna kan skräddarsys utifrån just dina behov och intressen. Varje år får även ett par elever möjlighet att åka på praktikutbyte utomlands.

Bli behörig till högskolan

På Värmdö Tekniska Gymnasiums Fordon- och Transportprogram ingår de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet till universitet och högskola. Du kan även välja att inte läsa dem och istället läsa 1-2 andra kurser.

Arbetsmarknad

Efter avslutad utbildning på VTG har du kompetens för att arbeta som till exempel personbilsmekaniker. Arbetsmarknaden ser ljus ut för bilmekaniker och förutspås se god ut även framöver. En av anledningarna till det är att det idag utbildas för få bilmekaniker för att täcka efterfrågan på arbetsmarknaden. 

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

På samtliga Värmdö Tekniska Gymnasiums yrkesprogram ingår de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet till universitet och högskola. Man kan även välja att inte läsa dem och istället läsa 1-2 andra kurser.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Liten skola som har väldigt mycket att erbjuda!

I det här reportaget får du höra vad Linus som är elev på VTG:s Fordons- och transportprogram tycker om sin utbildning. Du får också möta Anne som är rektor på skolan och höra hur hon tycker det är att jobba på skolan.Mikahil pluggar Teknik på VTG

Mikahil pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på Värmdö Tekniska Gymnasium. Hur tycker han det är att studera på VTG, varför valde han Teknikprogrammet, och vad har varit roligast under utbildningen?Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Värmdö Tekniska gymnasium

Värmdö Tekniska Gymnasium med hockey-,
fotboll- och innebandyprofil.

Nyhet: Spelprogrammering och apputveckling på Teknikprogrammet! Värmdö Tekniska Gymnasium, VTG, ligger i fräscha lokaler i Gustavsberg. Skolan är belägen i ett nytt bostadsområde i närheten av Gustavsbergs hamn. Hit tar du dig smidigt med buss 474 från Slussen på ca...


Läs mer om Värmdö Tekniska gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Värmdö Tekniska gymnasium

Edla Sofias gata 15
13450 Gustavsberg

 Visa telefonnummer
www.vtg.nu


Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

2 tjejer på fordon
Bra och väldigt trevliga lärare som gärna hjälper till på och efter skoltid och som stöttar och löser så att undervisningen funkar för alla. Tar väldigt allvarligt mot kränkningar samt mobbning. Klasserna kan ibland vara lite stökiga men lärarna gör allt för att lösa det och få lugn och ro.
Maikel
Skolan är utan tvekan den bästa man kunde valt inom fordonsprogrammet. Bra lärare som alltid ställer upp och ger en bra feedback.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Värmdö Tekniska gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Mikahil pluggar Teknik på VTG

Mikahil pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på Värmdö Tekniska Gymnasium. Hur tycker han det är att studera på VTG, varför valde han Teknikprogrammet, och vad har varit roligast under utbildningen?

Läs mer
Liten skola som har väldigt myck...

I det här reportaget får du höra vad Linus som är elev på VTG:s Fordons- och transportprogram tycker om sin utbildning. Du får också möta Anne som är rektor på skolan och höra hur hon tycker det är att jobba på skolan.

Läs mer