VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik

Värmdö Tekniska gymnasium, i Stockholm (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum, Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 190,0)
Undervisningsform
Klassrum, Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 190,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Kyl- och värmepumpsteknik på VTG

VVS – Värme, Ventilation och Sanitet gör att vi kan bo och arbeta i hus och industrier, och fungerar som lungor, hjärta och blodomlopp i fungerande byggnader. Programmet är till viss del naturvetenskapligt då kurser i mekanik och värmelära ingår.

Inriktning Kyl- och värmepumpsteknik

Inriktningen Kyl- och värmepumpsteknik lär dig att arbeta med och installera kyl- och värmepumpsanläggningar, som t.ex. isbanor, värmepumpar och kyl- och frysdiskar. Du läser flera kurser inom kyl- och värmepumpsteknik men även inom sanitetsteknik och mät- och reglerteknik. Du lär dig att installera anläggningar och hitta de mest effektiva lösningarna för miljö och energihushållning. En viktigt del av inriktningen är också kursen om miljö och säkerhet. 

Arbetsplatsförlagt lärande

Teoretiska kunskaper är en viktig grundbult i utbildningen, men minst lika viktigt är det att få omsätta sina kunskaper i praktiken. På VVS- och Fastighetsprogrammet tränas du mycket praktiskt i skolans verkstad och har även minst 15 veckors praktik på ett företag i branschen. VTGs APL-samordnare ser till att utifrån varje elevs specifika intressen erbjuda en passande praktikplats.

Goda jobbmöjligheter efter Värmdö Tekniska Gymnasium

Efter studenten kan du arbeta som till exempel driftstekniker, kylmontör eller kyltekniker inom bland annat fastighet och industri. Efter några år i yrket är du extremt eftertraktad på arbetsmarknaden. Idag utbildar sig för få personer inom yrket och med ett ökande behov innebär det att antalet utbildade VVS-montörer kommer att vara otillräckligt framöver. 

Grundläggande högskolebehörighet ingår

På Värmdö Tekniska Gymnasiums VVS- och Fastighetsprogram ingår de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet till universitet och högskola. Du kan även välja att inte läsa dem och istället läsa 1-2 andra kurser.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 4 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Stockholm

Höst

  • Klassrum
  • Värmdö

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Värmdö

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Liten skola som har väldigt mycket att erbjuda!

Värmdö Tekniska gymnasium (VTG)

I det här reportaget får du höra vad Linus som är elev på VTG:s Fordons- och transportprogram tycker om sin utbildning. Du får också möta Anne som är rektor på skolan och höra hur hon tycker det är att jobba på skolan.

Mikahil pluggar Teknik på VTG

Värmdö Tekniska Gymnasium

Mikahil pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på Värmdö Tekniska Gymnasium. Hur tycker han det är att studera på VTG, varför valde han Teknikprogrammet, och vad har varit roligast under utbildningen?

Fortsatta studier

I programmet ingår kurser som ger grundläggande behörighet till universitet och högskola. Dessa kurser kan du välja bort om du istället vill fördjupa dig inom något annat ämne.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Värmdö Tekniska gymnasium
Edla Sofias gata 15
13450 Gustavsberg

Värmdö Tekniska Gymnasium med hockey-,
fotboll- och innebandyprofil.

Nyhet: Spelprogrammering och apputveckling på Teknikprogrammet! Värmdö Tekniska Gymnasium, VTG, ligger i fräscha lokaler i Gustavsberg. Skolan är belägen i ett nytt bostadsområde i närheten av Gustavsbergs hamn. Hit tar du dig smidigt med buss 474 från Slussen på ca...

Läs mer om Värmdö Tekniska gymnasium och visa alla program.

Sponsrad