Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik

Lindholmens tekniska gymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 140 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 150,0
    (medelvärde: 197,7) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-27

Film

Linnea berättar mer om Lindholmens tekniska gymnasium i Göteborg, och om hur det är att plugga på VVS- och fastighetsprogrammet!

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik på Lindholmens tekniska gymnasium

VVS- och fastighetsprogrammet är ett yrkesprogram som leder antingen direkt till arbete eller till vidare studier på yrkeshögskola och universitet. På den här utbildningen får du möjlighet att jobba inom ett brett fält av arbetsområden inom den tekniska sektorn. Du kan exempelvis komma att arbeta med VVS-installationer och service på byggen eller med fastighetsskötsel av färdigställda byggnader. VVS- arbetare behövs inom industriområdet, till exempel med att svetsa industrirör. Arbetsuppgiterna inom VVS- och fastighetsbranschen är mycket varierande och innebär ofta att man får jobba på ackord, så kallat frihet under ansvar. Efter VVS- och fastighetsprogrammet på Lindholmens tekniska gymnasium har du möjligheten att läsa vidare på yrkeshögskola och/eller högskola och universitet, om du väljer att läsa in högskolebehörighet.

Inom VVS- och fastighetsbranschen finns alltid ett behov av kunnig personal. Skolan samarbetar med Branschorganisationerna som gett Lindholmen förtroende att ge en kvalificerad utbildning där de utgångna eleverna blir företagens framtida, kvalificerade medarbetare.

Läser du VVS- och fastighetsprogrammet på Lindholmens gymnasium har du goda chanser till jobb och kan se fram emot en karriär där du får jobba kreativt med både händer och hjärna i en social roll.

Inriktningen Kyl- och värmepumpsteknik

Vill du plugga till Kylmontör eller Kyltkeniker? På Lindholmens tekniska gymnasium kan du läsa VVS- och fastighetsprogrammet med inriktningen Kyl- och värmepumpsteknik. Efter att ha läst den här utbildningen kan du arbeta som montör eller tekniker av kylar. Yrket innebär att man på ett energieffektivt sätt skapar behagligt klimat i bostäder och andra fastigheter. Kylteknik finns i exemplevis luftkonditionering i bilen och på kontoret, i isen som hockeymatcherna spelas på, i kyldiskarna i livsmedelsbutiken, i datorhallar och värmepumpsanläggningar i större fastigheter.

När du läst Kyl- och värmepumpsteknik kommer du kunna arbeta för ett kyl- eller värmepumpsföretag med laga, underhålla och installera kyl- och värmepumpsanläggningar hos kunder eller i fastigheter

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Lindholmens tekniska gymnasium

Välkommen till Lindholmens tekniska gymnasium!

Din Framtid börjar här!På Lindholmens tekniska gymnasium är vi helt fokuserade på teknik. Vi andas teknik, lever teknik. Lagom till höstterminen 2020 flyttade vi in i ett nytt specialbyggt hus på Lindholmen – ett riktigt tempel för dig som älskar...


Läs mer om Lindholmens tekniska gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Lindholmens tekniska gymnasium

Utvecklingsgatan 1
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik från Lindholmens tekniska gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Lindholmens tekniska gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information