VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik

Praktiska gymnasiet Nyköping
Programinformation
Nyköping
Antal elever: cirka 60 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 175,0
    (medelvärde: 201,0) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-20

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Nyköping

Vill du lära dig att montera, installera, isolera och serva kyl- och värmepumpar, ventilation och VVS? Vad bra! Det är nämligen vad du får göra på VVS- och Fastighetsprogrammet. På Praktiska Gymnasiet i Nyköping läser du en praktiskt inriktad utbildning där du har minst 15 veckors praktik. VVS- och Fastighetsprogrammet passar dig som är intresserad av att utbilda sig till VVS-montör, montör av industrirör eller kylmontör för fastighet och industri.

Det här får du lära dig på programmet

Under din tid på programmet får du ökad teknisk kunskap som installation, felsökning, reparation, drift och underhåll. Du kommer också att lära dig mer om förvaltning av fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får en ökad miljömedvetenhet och kommer att kunna använda dina nya kunskaper om bland annat miljö och ekologi rent praktiskt.

Andra viktiga kunskapsområden inom VVS och Fastighet är din sociala förmåga och känsla för service. Anledningen till detta är att många arbeten inom området innefattar en hel del kontakt med entreprenörer, beställare och kunder och därför får du träna upp din sociala förmåga och servicekänsla.

Inriktning Kyl- och värmepumpsteknik

Lär dig mer om hur man installerar, servar, och underhåller olika anläggningstyper – exempelvis isbanor, kyl- och frysdiskar, samt värmepumpar. Här får du också utveckla ditt systemtänkande och lära dig mer om optimering av energi. Säkerhet och miljö är två andra viktiga områden du får lära dig mer om, framför allt när det kommer till hantering av köldmedier. Efter gymnasiet kan du få jobb som bland annat kylmontör.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nyköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
Mejladress: antagningskansliet@nykoping.se

Reportage

“Vi har väldigt bra kurser”

Sebastian läser Barn- och fritidsprogrammet på Praktiska Gymnasiet och har fått lära sig allt möjligt inom barnhälsa, kommunikation och pedagogik. Med sina engagerade och hjälpsamma lärare känner sig Sebastian mycket nöjd med sitt gymnasieval.Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Nyköping

Det här är Praktiska Gymnasiet Nyköping

Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja jobba och tjäna pengar, starta eget bolag eller studera vidare på högskola eller universitet. Vi tror på att varva teori med...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Nyköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Nyköping

Brukslagarvägen 5
611 31 Nyköping

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik från Praktiska gymnasiet Nyköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
“Vi har väldigt bra kurser”
Praktiska gymnasiet Nyköping

Sebastian läser Barn- och fritidsprogrammet på Praktiska Gymnasiet och har fått lära sig allt möjligt inom barnhälsa, kommunikation och pedagogik. Med sina engagerade och hjälpsamma lärare känner sig Sebastian mycket nöjd med sitt gymnasieval.

Läs mer