VVS- och fastighetsprogrammet

VVS och Fastighet - Kyl- och värmepumpsteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

VVS och Fastighet - Kyl- och värmepumpsteknik

VVS och Fastighet - Kyl- och värmepumpsteknik

Läs Kyl- och värmepumpsteknik på Praktiska Gymnasiet Ystad!

Som kylmontör får du arbeta med människor, teknik och maskiner. Du får ett varierande arbete där den ena dagen aldrig är den andra lik. Vi blandar teori med praktik i skolans verkstad så att du får med dig teknisk kunskap inom båda.

Under utbildningen får du lära dig att installera och arbeta med service, drift och underhåll av olika anläggningar som exempelvis isbanor, kyl- och frysdiskar samt värmepumpar. Du fördjupar din kunskap inom montering för kyl- och värmepumpar och får lära dig mer om miljö och säkerhet. Det är även viktigt att du lär dig hur energi ska användas för att få ut bästa möjliga effekt.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser

Är du intresserad och vill veta mer om VVS och Fastighet - Kyl- och värmepumpsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Ystad

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till VVS och Fastighet - Kyl- och värmepumpsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS och Fastighet - Kyl- och värmepumpsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Ystad
Sixten Sparres gata 2
271 39 Ystad

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Ystad

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Ystad och visa alla program.

Sponsrad