Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

Värmdö Tekniska gymnasium, i Stockholm (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Program för dig som saknar betyg från grundskolan

Saknar du behörighet till ett nationellt gymnasieprogram? På Värmdö Tekniska Gymnasium kan du gå ett introduktionsprogram som hjälper dig läsa upp de betyg du saknar. VTG erbjuder alla fyra introduktionsprogrammen Programinriktat val, Yrkesintroduktion, Individuellt alternativ och Språkintroduktion. På samtliga program har du möjlighet att under två dagar i veckan prova på något av skolans yrkesprogram i verkstaden, och övriga dagar läser du in dina teoretiska grundskoleämnen samt eventuella gymnasieämnen.

Nedan kan du läsa mer om vad målet/syftet är för respektive Introduktionsprogram, och på så vis förstå vilket program som skulle passa just dig. Du får en individuell poängplan/studieplan beroende på vilket Introduktionsprogram du går och mot vilket yrke du väljer att inrikta dig emot. 

PROGRAMINRIKTAT VAL (fd Programinriktat individuellt val & Preparandutbildning)

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program. Programinriktat val får pågå i högst ett läsår.

YRKESINTRODUKTION

Riktar sig i första hand till dig som inte är behörig till ett nationellt yrkesprogram. Här får du som elev en yrkesinriktad utbildning som underlättar för dig att etablera dig på arbetsmarknaden eller som leder till att du kan börja studera på ett yrkesprogram.

INDIVIDUELLT ALTERNATIV

Förbereder dig för utbildning till yrkesintroduktion, annan fortsatt utbildning eller direkt till arbetsmarknaden. Utbildningen utformas enskilt för dig som elev och vänder sig till dig som saknar behörighet till ett nationellt yrkesprogram.

SPRÅKINTRODUKTION

Syftar till att ge nyanlända ungdomar en utbildning i svenska för att de ska kunna gå vidare till gymnasieskolan eller annan utbildning. Som elev får du även möjlighet att prova på ett yrke två dagar i veckan. Språkintroduktion anpassas individuellt efter varje enskild elevs behov.

Ansökan

Ansökan till Yrkesintroduktion, Individuellt alternativ och Språkintroduktion sker genom direkt kontakt med skolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Höst

  • Klassrum
  • Värmdö

Gymnasieexamen

Introduktionsprogrammen ger i sig ingen gymnasieexamen, men de kan leda till studier på ett gymnasieprogram. 

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Liten skola som har väldigt mycket att erbjuda!

Värmdö Tekniska gymnasium (VTG)

I det här reportaget får du höra vad Linus som är elev på VTG:s Fordons- och transportprogram tycker om sin utbildning. Du får också möta Anne som är rektor på skolan och höra hur hon tycker det är att jobba på skolan.

Mikahil pluggar Teknik på VTG

Värmdö Tekniska Gymnasium

Mikahil pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på Värmdö Tekniska Gymnasium. Hur tycker han det är att studera på VTG, varför valde han Teknikprogrammet, och vad har varit roligast under utbildningen?

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Värmdö Tekniska gymnasium
Edla Sofias gata 15
13450 Gustavsberg

Värmdö Tekniska Gymnasium med hockey-,
fotboll- och innebandyprofil.

Nyhet: Spelprogrammering och apputveckling på Teknikprogrammet! Värmdö Tekniska Gymnasium, VTG, ligger i fräscha lokaler i Gustavsberg. Skolan är belägen i ett nytt bostadsområde i närheten av Gustavsbergs hamn. Hit tar du dig smidigt med buss 474 från Slussen på ca...

Läs mer om Värmdö Tekniska gymnasium och visa alla program.

Sponsrad