Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Värmdö Tekniska gymnasium, i Stockholm (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 219,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 219,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Informations- och medieteknik på VTG

På Värmdö Tekniska Gymnasium kan du läsa Teknikprogrammets inriktningar Informations- och medieteknik samt Samhällsbyggande och miljö. Inriktningen Informations- och medieteknik riktar sig till dig som är intresserad av datorer, webbutveckling och programmering och vill ta del av den senaste tekniken. Ny teknik kräver nya kunskaper och teknikprogrammet på VTG är anpassat efter kraven från moderna högskoleutbildningar och arbetsplatser. Till din hjälp har du en egen bärbar laptop.

Datorkommunikation och programmering

Inriktningen informations- och medieteknik ska ge kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den ska behandla datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Inom programfördjupningen kan du välja mellan flera kurser, bl.a. nätverksteknik och ytterligare kurser i programmering och webbutveckling. I utbildningen läser du flera kurser inom matte och fysik som rustar dig väl inför vidare studier på högre nivå.

Efter gymnasiet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig möjlighet att studera vidare på något av landets högre lärosäten inom teknik och vetenskap, t.ex. Kungliga Tekniska Högskolan eller Chalmers. Arbetsmarknaden för olika typer av civilingenjörer ser god ut på både fem och tio års sikt.

Det finns ett fjärde år på Teknikprogrammet för dig som vill gå ett år till inom gymnasieskolan för att få en utbildning som ger större möjligheter till att få ett jobb direkt efter studenten. Det fjärde året ger också praktiska kunskaper som gör det lättare att klara en högskole- eller civilingenjörsutbildning.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Höst

  • Klassrum
  • Värmdö

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Liten skola som har väldigt mycket att erbjuda!

Värmdö Tekniska gymnasium (VTG)

I det här reportaget får du höra vad Linus som är elev på VTG:s Fordons- och transportprogram tycker om sin utbildning. Du får också möta Anne som är rektor på skolan och höra hur hon tycker det är att jobba på skolan.

Mikahil pluggar Teknik på VTG

Värmdö Tekniska Gymnasium

Mikahil pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på Värmdö Tekniska Gymnasium. Hur tycker han det är att studera på VTG, varför valde han Teknikprogrammet, och vad har varit roligast under utbildningen?

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Värmdö Tekniska gymnasium
Edla Sofias gata 15
13450 Gustavsberg

Värmdö Tekniska Gymnasium med hockey-,
fotboll- och innebandyprofil.

Nyhet: Spelprogrammering och apputveckling på Teknikprogrammet! Värmdö Tekniska Gymnasium, VTG, ligger i fräscha lokaler i Gustavsberg. Skolan är belägen i ett nytt bostadsområde i närheten av Gustavsbergs hamn. Hit tar du dig smidigt med buss 474 från Slussen på ca...

Läs mer om Värmdö Tekniska gymnasium och visa alla program.

Sponsrad