Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

NTI Gymnasiet Helsingborg, i Helsingborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 200,0
(medelvärde: 255,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 200,0
(medelvärde: 255,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som bygger radiostyrd bil

TE: Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik lär dig att gå från idé till färdig produkt. Den röda tråden på vårt teknikprogram är problemlösning, programmering och innovation. Med våra tre fördjupningar ger vi dig möjligheten till en behörighet som passar dina framtidsplaner, oavsett om det är teknisk högskola, universitet eller yrkeshögskola.

Fördjupning: Industrial Finance

Har du siktet inställt på en framtid som civilekonom eller civilingenjör inom till exempel industriell ekonomi. Detta är en utökad och vass fördjupning där du läser 2800 poäng istället för 2500 poäng. Du får dubbel kompetens mot teknik samt ekonomi och företagande, vilket är en perfekt grund för vidare studier på Chalmers, LTH eller KTH. Du blir också Teknik College-certifierad.

Fördjupning: Software

Ta chansen – gå all-in på programmering och webb! Du får gedigna kunskaper som förbereder dig för vidare studier och en framtid inom mjukvaruutvecklingsbranschen – en bransch som skriker efter arbetskraft.

Fördjupning: Engineering

Denna fördjupning är för dig som vill djupdyka i tech och IT för att kunna läsa vidare till ingenjör på t. ex. LTH. Du får gedigen träning i teknisk och matematisk problemlösning samt kan testa alla dina idéer och konstruktioner i vårt fullt utrustade Makerspace.

Om programmet 

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Adam läser teknik på NTI

NTI Gymnasiet

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Elin pluggar Informations- och medieteknik

NTI Gymnasiet Helsingborg

Elin Jönsson är 18 år gammal och pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet i Helsingborg. Läs mer om hennes utbildning och varför hon valde just sin skola och program!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Helsingborg? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Helsingborg
Carl Krooks Gata 9
252 25 Helsingborg

Välkommen till NTI Gymnasiet Helsingborg!

Tycker du om utmaningar och vill förändra framtiden? Då ska du börja på NTI Gymnasiet! Högsta tänkbara måluppfyllelse, avancerat makerspace och lärare i världsklass. Vi är Teknik College-certifierade och arbetar nära tech-branschen - som elev hos oss får du därför...

Läs mer om NTI Gymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
2/5
elev
03 mar 2021
en okej skola

Går nu mitt sista år vilket innebär att jag både har upplevt distansutbildning och närutbildning. Jag tycker att ledningen på skolan inte lyssnar på eleverna och enbart gör besl...

Visa hela
5/5
Viktor
09 dec 2020
Bästa teknikprogrammet i Helsingborg

Det är en riktigt vass teknikutbildning med de bästa lärarna och bra utrustning. Vi får testa mycket teknik i vårt makerspace och även i Matris, vr-studio. Vår matematiklärare ä...

Visa hela
5/5
Olsson
24 sep 2020
Elev

Varje lärare är intresserade i sina åmnen och det sprider sig till elevrna. Skolan ger möjlighet med maskiner och verktyg att förverkliga elevernas projekt. För att få så tajt g...

Visa hela
Sponsrad