Estetiska programmet

Estetiska programmet, Dans: Dans

Upplands-Brogymnasiet, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Dans

Dansa under skoltid

Är du intresserad av dans? Då ska du söka Dansprofil på Upplands-Brogymnasiet, UBG, där du kan kombinera dina gymnasiestudier med dansträning.

​Genom att välja dansprofilen på UBG får du en paus från de mer traditionella och teoretiska ämnena, med möjlighet att släppa loss till musik, tillhöra en gemenskap och öka ditt självförtroende under skoltid. Tillsammans lär vi oss koreografier, grundsteg, teknik och mycket mer i flera dansstilar, framför allt hip hop och jazz. Du får även möjlighet att utveckla din scenvana under flera tillfällen där vi uppträder för publik.

Varje vecka har två dansklasser på 90 minuter vardera. Passen ligger på morgnarna, vilket gör att du hinner återhämta dig till eventuell träning efter skoltid. Dansklasserna är på nybörjarnivå, så inga förkunskaper krävs. Du som har tidigare erfarenhet kommer däremot kunna fortsätta att utvecklas och utmanas utifrån den nivå du befinner dig på, även om betyg sätts på en grundkurs.

Kurser

Dansprofilen består av två kurser:

  • Dansteknik 1, 100 poäng
  • Dansteknik 2, 100 poäng.

Du läser en kurs per läsår under åk 1 och 2 och du kan läsa dansprofilen om du väljer något av följande program:

  • Barn- och fritidsprogramet
  • Ekonomiprogrammet
  • Försäljning- och serviceprogrammet
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Teknikprogrammet

Du ansöker till skolans dansprofil via skolans e-tjänst.

Danslärare

Sara Gadd är danslärare och har utbildat sig på dansskolan Broadway Dance Center i New York och även tränat på The Playground, Millennium Dance Complex LA och EDGE Performing Arts Center i Los Angeles.

I Sverige har utbildningen främst skett på Scandinavian Dance Academy (SDC och SDE), Balettakademien Stockholm och Jazzlinjen, Jam Dansstudio. Sara har undervisat på ett flertal skolor sedan 2015.

Sara är en mycket engagerad och inspirerande danstränare. Hon brinner verkligen för dans som uttrycksform och menar att dansen gav henne en tillhörighet och gemenskap under de intensiva tonåren. Sara poängterar gärna att dansklasser också är rolig träning med mycket svett och endorfinkickar. Dans är helt enkelt ett safe space att uttrycka sig i!

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans: Dans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Dans: Dans

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans: Dans så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Upplands-Brogymnasiet
Skolvägen 24
196 34 Kungsängen

Vi skapar möjligheter!

Upplands-Brogymnasiet ligger i Kungsängen, ca 25 minuter med pendeltåg från Stockholm city. Våra utbildningar ger en bra grund att stå på oavsett om man vill börja plugga eller jobba efter studenten. Skolan erbjuder nio nationella program, både högskoleförberedande och yrkesprogram,...

Läs mer om Upplands-Brogymnasiet och visa alla program.

Sponsrad