Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Upplands-Brogymnasiet, i Upplands-Bro (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 244,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 244,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet

  Gillar du utmaningar, att experimentera och att lösa problem? Vill du utveckla din förmåga till analytiskt tänkande och logiska resonemang? Då är naturvetenskapsprogrammet något för dig!

  Välkommen till en högskoleförberedande utbildning som ger dig bred behörighet för vidare studier på högskolan. På UBG har du också goda möjligheter att maximera antalet meritpoäng. UBG erbjuder dig en modern och aktuell naturvetenskaplig utbildning där engagerade och kunniga lärare hjälper dig att nå dina mål.

  För att säkerställa utbildningens kvalitet och visa hur naturvetenskap tillämpas i verkligheten har vi en nära kontakt med högskolor, universitet och näringsliv. Som elev kan du delta i olika forskarskolor och tillsammans gör vi spännande studiebesök och lyssnar på intressanta föreläsningar.

  Moderna lab-salar

  Undervisningen på programmet är varierad och bedrivs omväxlande med genomgångar, grupparbeten och individuellt arbete. I kurserna i fysik, kemi och biologi gör du ofta laborationer och experiment. Skolan är väl utrustad med de instrument, materiel och kemikalier som behövs för att göra ett arbete med hög kvalitet. Du blir van att testa uppställda hypoteser och lära dig att dra slutsatser av dina resultat, vilket gör dig väl förberedd för kommande högskolestudier.

  – Det är en bred utbildning där man får lära sig jättemycket om allt.
  Svårare än jag trodde, men ändå rätt nivå, säger Erik Johansson, som vill läsa till civilingenjör efter gymnasiet.

  UBG erbjuder inriktningen Naturvetenskap.

  Naturvetenskap

  Inriktningen Naturvetenskap ger dig fördjupade kunskaper inom fysik, biologi, kemi och matematik. Du får möjlighet att utveckla ditt intresse för naturvetenskapliga frågeställningar och får ta del av aktuell forskning inom relevanta områden. Inriktningen passar för dig som exempelvis vill bli läkare, biolog, ingenjör, kemist eller fysiker. Den passar också dig som inte vet vad du vill bli, men är allmänt intresserad av naturvetenskap och matematik

  Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

  Kommande starter

  1 tillgängligt startdatum

  Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

  Behörighet

  För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

  Gymnasieexamen

  Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

  Ansökan

  Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

  Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

  Kontaktuppgifter
  Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
  Telefon: 08-58 00 80 00
  Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

  Kontakta skolan

  Gör en intresseanmälan

  Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

  reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
  Upplands-Brogymnasiet
  Skolvägen 24
  196 34 Kungsängen

  Vi skapar möjligheter!

  Upplands-Brogymnasiet ligger i Kungsängen, ca 25 minuter med pendeltåg från Stockholm city. Våra utbildningar ger en bra grund att stå på oavsett om man vill börja plugga eller jobba efter studenten. Skolan erbjuder nio nationella program, både högskoleförberedande och yrkesprogram,...

  Läs mer om Upplands-Brogymnasiet och visa alla program.

  Sponsrad