Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Thorildsplans gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 20 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Kunskap om hur allt hänger ihop

Naturvetenskap handlar om att förstå hur allt runt omkring oss är uppbyggt.
Hur världen ser ut på partikelnivå, hur kemiska ämnen reagerar med varandra och hur människokroppen fungerar.

Genom att skaffa oss kunskap om människor, djur och natur kan vi också hitta nya sätt att bemöta de utmaningar vi står inför – som klimatförändringar, olika sjukdomar och den växande befolkningsmängden. Men för att vi ska kunna göra det behövs fler naturvetare. Behovet i hela världen är redan stort och väntas fortsätta växa under kommande år.

Genom att välja naturvetenskapsprogrammet öppnar du upp för en karriär inom en mängd olika områden, och kan till exempel läsa vidare till läkare, kemisk, biomedicinsk analytiker eller arkeolog.

Naturprogrammet passar dig som är nyfiken på biologi, fysik och kemi och som gillar att experimentera dig till kunskap. Din utbildning leds av engagerade lärare som är välutbildade och erfarna inom sina områden.


Efter programmet är du förberedd för ett brett urval av högskolestudier

• Ämnesövergripande projekt i alla årskurser
• Exkursioner och fältarbete
• Utveckling av din förmåga att uttrycka dig, argumentera och tänka kritiskt
• Undervisning i moderna och välutrustade laborationssalar
• Träningslära där fysisk aktivitet och teoretisk kunskap om träning kombineras

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap är ett teoretiskt program som kräver tid och intresse av dig. Det förbereder dig för vidare studier inom naturvetenskapliga och tekniska utbildningar på högskolan. Det ger också en bra grund för andra utbildningar.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium är en populär innerstadsskola, som ligger centralt på Kungsholmen alldeles intill Thorildsplans tunnelbanestation. För oss är det viktigt att alla ska känna sig sedda och får utrymme att vara sig själva. Tillsammans med skolans kompetenta medarbetare får du...


Läs mer om Thorildsplans gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium

Drottningholmsvägen 82
112 43 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.thg.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 21 recensioner.

Delal Tuluk
(5)
Jag är väldigt glad att jag valde att läsa naturvetenskapsprogrammet på Thoridsplansgymnasium, eftersom man läser matte 1c kursen samtidigt som 2c! De nationella proven gör man även på vårterminen, vilket betyder att när jag kommer att göra nationella i 1c kursen så kommer jag ha kunskap om 2c kursen! Dessutom får jag även tid att smälta in det...
Visa hela
Emirhan
(5)
Bra gymnasium med motiverade elever och lärare. Stora salar och korridorer så det blir aldrig trångt fast det går så många elever på skolan. Matsalen har varit trångt och det har varit sällan man har hittat plats att sitta men problemet har lösts genom att bygga en barrack precis utanför. Maten är inte så dålig som många påstår. Dessutom har vi ...
Visa hela
Anonym
(5)
Jag går första året på Thorildsplans gymnasium och har gått här tillräckligt för att kunna dra slutsatser om vad jag tycker om skolan. Jag valde detta gymnasium sista sekunden för den var starkt rekommenderad och jag kan med hög säkerhet säga att jag inte är det bittersta ångerfull över valet. Har varit nöjd med skolan väldigt mycket, alla möjli...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 21 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Thorildsplans gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta/börja på Thorildsplans gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: