Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik

Upplands-Brogymnasiet, i Upplands-Bro (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 155,0
(medelvärde: 238,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 155,0
(medelvärde: 238,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik

Teknikprogrammet inriktning Informations- och medieteknik

Söker du ett gymnasieprogram med bredd som ger stor valfrihet till vidare högskolestudier? Tycker du om att lösa problem? Gillar du datorer och teknik? I så fall är teknikprogrammet något för dig.

Teknikprogrammet ger dig en bred bas inför vidare studier inom tekniska, men också naturvetenskapliga högskoleutbildningar. Viktiga gemensamma ämnen på teknikprogrammet är matematik, fysik och kemi, som ger dig grundläggande kunskaper inför vidare studier inom teknikområdet. Om du väljer att fördjupa dig i dessa ämnen kommer du även att kunna söka de mest behörighetskrävande högskoleutbildningarna.

Design och problemlösning

På teknikprogrammet får du lära dig hur tekniska lösningar utvecklas från idé till färdig produkt. Du får arbeta verklighetsanknutet och ämnesövergripande med arbetsformer som är anpassade till framtidens krav i företag och på högskolor. Teknikprogrammet omfattar allt från design med bild, ljud och form till företagande och entreprenörskap. Framförallt handlar det om problemlösningsförmåga och att skapa produkter som ger nöjda kunder och lönsamma företag.

– Vi lär oss digitalt skapande och får testa både digitala och fysiska konstruktioner. I ettan får man insikt i och med att man får en chans att både göra praktiska och teoretiska skapelser. Tack vare det är det lättare att välja inriktning i tvåan, säger eleven Erik Bivall.

UBG erbjuder inriktningarna Design och produktutveckling samt Informations- och medieteknik.

Informations- och medieteknik

I den här inriktningen får du lära dig om datorer och nätverk från grunden i vår moderna, välutrustade datormiljö. Du kommer att jobba med verklighetsnära projekt och skapa både webbapplikationer och mobila applikationer. Med moderna programvaror får du lära dig att arbeta med ljud, bild och video digitalt.

Exempel på de marknadsledande mjukvaror som används är Adobes CS5 programsvit: Photoshop, Illustrator, Indesign och After Effect. Programmeringsspråk vi jobbar med är C#, Python och PHP samt skriptspråket JavaScript. Tillsammans med andra elever och med handledning av kunniga lärare, får du planera och genomföra större arbeten i projektgrupp som ni sedan kan visa upp i er egen portfolio.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Upplands-Brogymnasiet
Skolvägen 24
196 34 Kungsängen

Vi skapar möjligheter!

Upplands-Brogymnasiet ligger i Kungsängen, ca 25 minuter med pendeltåg från Stockholm city. Våra utbildningar ger en bra grund att stå på oavsett om man vill börja plugga eller jobba efter studenten. Skolan erbjuder nio nationella program, både högskoleförberedande och yrkesprogram,...

Läs mer om Upplands-Brogymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
3/5
Elev på teknik
11 mar 2024

Skolan är okej. Programmet har läraren med behörighet. Skolmaten kan förbättras.

5/5
Elev TE21
11 mar 2024
Såå nöjd!

Jag är verkligen så nöjd över att jag valde just Teknikprogrammet på UBG. På teknikprogrammet har vi massa roliga och praktiska ämnen som man kommer ha stor nytta av i framtiden...

Visa hela
Sponsrad