Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Upplands-Brogymnasiet, i Upplands-Bro (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 177,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 177,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Fordons- och transportprogrammet inriktning Transport

  Fordons- och transportprogrammet är utbildningen för dig som vill arbeta i en bransch med mycket goda framtidsutsikter, där tekniken utvecklas extremt snabbt och där dina chanser till arbete är mycket stora.

  Du som går UBG:s fordonsutbildning kommer att vara mycket konkurrenskraftig på arbetsmarknaden. Duktiga lärare med lång och bred erfarenhet hjälper dig att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar mot just dina mål. Här använder vi modern teknik och styr utbildningen mot branschens krav genom ett nära samarbete mellan företag och skola. Alla elever erbjuds praktikplatser, vilket är en viktig inkörsport till arbetslivet.

  Utbildningen är varierad och växlar mellan teori och praktik, oavsett vilken inriktning du väljer.

  På UBG erbjuder vi tre inriktningar – Personbil, Karosseri och lackering samt Transport.

  Transport

  UBG erbjuder en högkvalitativ yrkesförarutbildning där du lär dig att köra tunga lastbilar med all modern teknik. I kurserna ingår körutbildning för B-, C- och CE-körkort. Som yrkesförare kommer du kunna välja att arbeta med en mängd olika slags transporter, allt från fjärrtransporter ut i Europa till specialfordon fulla av kringutrustning eller med distributionstransporter.

  Utbildningen är uppdelad i två delar. De gymnasiegemensamma ämnena, som exempelvis svenska och matematik, läses vissa dagar i veckan i gymnasieskolans lokaler i Kungsängen. Den yrkesinriktade delen av utbildningen är förlagd till Brunna, där det finns ett väl tilltaget övningsområde, ändamålsenliga lokaler och en modern fordonspark som gör undervisningen aktuell och anpassad efter branschens förväntningar.

  Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

  Kommande starter

  1 tillgängligt startdatum

  Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

  Behörighet

  För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

  Gymnasieexamen

  Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

  Ansökan

  Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transport

  Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

  Kontaktuppgifter
  Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
  Telefon: 08-58 00 80 00
  Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

  Kontakta skolan

  Gör en intresseanmälan

  Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport så kommer skolan att kontakta dig.

  reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
  Upplands-Brogymnasiet
  Skolvägen 24
  196 34 Kungsängen

  Vi skapar möjligheter!

  Upplands-Brogymnasiet ligger i Kungsängen, ca 25 minuter med pendeltåg från Stockholm city. Våra utbildningar ger en bra grund att stå på oavsett om man vill börja plugga eller jobba efter studenten. Skolan erbjuder nio nationella program, både högskoleförberedande och yrkesprogram,...

  Läs mer om Upplands-Brogymnasiet och visa alla program.

  Sponsrad