Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

Upplands-Brogymnasiet, i Upplands-Bro (+1 orter)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogram

Introduktionsprogram

Om du inte kommer in på gymnasiet på grund av att du inte nått behörighet i tillräckligt många ämnen, kan du läsa på något av introduktionsprogrammen. Här är utbildningen verkligen individanpassad. Undervisningen bedrivs i små elevgrupper med kunnig och engagerad personal som hjälper dig att nå dina mål.

UBG erbjuder samtliga fyra introduktionsprogram.

Individuellt alternativ

Individuellt alternativ vänder sig i första hand till elever som har många ämnen att ta igen. Undervisningen sker i liten grupp utifrån varje elevs individuella förutsättningar. Personal finns med och stöttar under hela skoldagen. Den här inriktningen hjälper eleverna vidare till yrkesintroduktion, annan fortsatt utbildning eller arbetsmarknaden. Studierna kan varvas med praktik.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion vänder sig till ungdomar som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram. Målet är att förbereda sig för ett yrkesprogram eller att direkt komma ut på arbetsmarknaden. Studier varvas med praktik. Yrkesintroduktionen är till för dig som behöver en långsammare studietakt än den som erbjuds på program men har förutsättningar för att klara yrkeskurser. Yrkesintroduktionens längd varierar mellan ett till fyra år.

Språkintroduktion

Språkintroduktion riktar sig till nyligen anlända invandrarungdomar. Utbildningen fokuserar på det svenska språket så att ungdomarna ska kunna gå vidare till gymnasieskolan eller annan utbildning. Förutom svenska språket får man successivt läsa fler ämnen, som t.ex. naturkunskap och samhällskunskap. Eleverna kan även ha praktik, beroende på behov och mål. Språkintroduktion är inte sökbar utan individuellt anpassad och sker utifrån ett individuellt upplägg beroende på elevens tidigare studieerfarenheter.

Programinriktat val

Programinriktat val är en sökbar utbildning för elever som ännu inte är fullt behöriga till ett nationellt program. Eleven följer ett program samtidigt som den läser till behörighet i det ämne som saknas. På UBG erbjuder vi programinriktat val mot Barn- och fritidsprogrammet. En elev är behörig till programinriktat val om den har godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, matematik och engelska samt minst tre andra ämnen alternativt svenska eller svenska som andraspråk, matematik eller engelska och minst fyra andra ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Stockholm

Gymnasieexamen

Gymnasieförberedande program.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Upplands-Brogymnasiet
Skolvägen 24
196 34 Kungsängen

Vi skapar möjligheter!

Upplands-Brogymnasiet ligger i Kungsängen, ca 25 minuter med pendeltåg från Stockholm city. Våra utbildningar ger en bra grund att stå på oavsett om man vill börja plugga eller jobba efter studenten. Skolan erbjuder nio nationella program, både högskoleförberedande och yrkesprogram,...

Läs mer om Upplands-Brogymnasiet och visa alla program.

Sponsrad