Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Upplands-Brogymnasiet, i Upplands-Bro (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 172,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 172,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Barn- och fritidsprogrammet

  Tycker du om att arbeta med människor, samarbeta och ta ansvar? Vill du veta mer om vad som påverkar och stimulerar människors utveckling och livskvalitet? Är du intresserad av att kunna planera och leda aktiviteter inom idrottsverksamhet och föreningsliv? Vill du ha högskolebehörighet? Då är Barn- och fritidsprogrammet något för dig!

  Undervisningen på programmet består av kurser som tillsammans ger dig de rätta verktygen för att arbeta inom pedagogiska yrkesområden. Du utvecklar dina ledaregenskaper och lär dig att planera och leda aktiviteter för olika grupper, såväl barn som unga och vuxna.

  Oavsett vad du vill arbeta med i framtiden får du kunskap som du har nytta av i vuxenlivet. Här får du arbeta både aktivt och kreativt. Undervisningen är varierad där teoretiska studier varvas med praktiska aktiviteter, studiebesök, utflykter med mera. Engagerade och kunniga lärare hjälper dig att nå dina mål!

  Högskolebehörighet

  Barn- och fritidsprogrammet ger dig en bred yrkesutbildning, men även grundläggande högskolebehörighet. I utbildningen ingår cirka 15 veckors APL, arbetsplatsförlagd utbildning, vilket är en viktig inkörsport till arbetslivet. Skolan erbjuder praktikplatser till alla, exempelvis på någon av kommunens förskolor eller idrottsanläggningar.

  Efter utbildningen kan du välja att gå direkt ut i yrkeslivet som exempelvis barnskötare, elevassistent eller inom föreningslivet.

  Genom att välja kurserna Engelska 6 och Svenska 3 i det individuella valet får du grundläggande högskolebehörighet. Då har du möjlighet att söka vidare till högskolan och utbildningar som till exempel lärare eller förskollärare.

  UBG erbjuder inriktningen Pedagogiskt arbete som ger yrkesexamen barnskötare och/eller elevassistent.

  Pedagogiskt arbete

  Inriktningen Pedagogiskt arbete riktar sig till dig som är intresserad av barns och ungas utveckling. Du får leda olika aktiviteter för barn samt vara med och planera verksamheten. Du får prova olika pedagogiska tillvägagångssätt för hur man leder och utvecklar andra människor.

  Vi möter verkligheten genom studiebesök, spännande föreläsningar och aktuella diskussioner där vi reflekterar över exempelvis sociala och kulturella frågor. Du får möjlighet att utveckla förmågor som lyhördhet, kreativitet och omdöme, som är viktiga när man arbetar med människor.

  Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

  Kommande starter

  1 tillgängligt startdatum

  Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

  Behörighet

  För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

  Gymnasieexamen

  Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

  Ansökan

  Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

  Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

  Kontaktuppgifter
  Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
  Telefon: 08-58 00 80 00
  Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

  Kontakta skolan

  Gör en intresseanmälan

  Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

  reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
  Upplands-Brogymnasiet
  Skolvägen 24
  196 34 Kungsängen

  Vi skapar möjligheter!

  Upplands-Brogymnasiet ligger i Kungsängen, ca 25 minuter med pendeltåg från Stockholm city. Våra utbildningar ger en bra grund att stå på oavsett om man vill börja plugga eller jobba efter studenten. Skolan erbjuder nio nationella program, både högskoleförberedande och yrkesprogram,...

  Läs mer om Upplands-Brogymnasiet och visa alla program.

  Sponsrad