Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Upplands-Brogymnasiet, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 229,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 229,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap

  Brinner du för samhällsfrågor? Vill du vara med och granska, påverka, förändra och styra? Då är samhällsvetenskapsprogrammet något för dig.

  Utbildningen är högskoleförberedande och här ges du goda möjligheter att maximera antalet meritpoäng.

  På samhällsvetenskapsprogrammet får du arbeta både aktivt och kreativt, du får träna dig i kommunikation men också att utveckla ett kritiskt tänkande. Är du språkintresserad har du möjlighet att utveckla dina språkkunskaper genom att välja extra kurser inom moderna språk. Intressanta studiebesök, föreläsningar med externa gäster och ämnesövergripande projekt gör utbildningen aktuell och gör dig väl förberedd för högskolestudier.

  Är du nästa statsminister?

  Engagerade och kunniga lärare och hjälper dig att nå just dina mål! Programmet passar exempelvis dig som vill utbilda dig till polis, journalist, socionom, samhällsvetare, lärare, jurist, informatör, kurator eller kanske statsminister...

  – Det här programmet är mer muntligt än de andra. Vi gör debatter och håller tal, jag tycker sådant är roligt. Beteendeinriktningen tog jag för att jag är intresserad av psykologi, säger Ebba Hedin.

  UBG erbjuder inriktningarna Beteendevetenskap och Samhällsvetenskap – glokal profil.

  Beteendevetenskap

  Inriktningen beteendevetenskap riktar sig till dig som är intresserad av människor och det mänskliga beteendet. Här utvecklar du en fördjupad kunskap och förståelse kring människor som individer och gruppmedlemmar.

  Vi samarbetar ofta och gärna med organisationer och arbetsliv - kunskaperna blir djupare och studierna roligare när teori och verklighet möts. Vi har ett utbyte med sociologiska institutionen vid Stockholms universitet, träffar både poliser och advokater, samt besöker de religiösa samfund som finns i vår närhet. Vill du arbeta aktivt och undersökande kommer du att trivas hos oss!

  Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

  Kommande starter

  1 tillgängligt startdatum

  Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

  Behörighet

  För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

  Gymnasieexamen

  Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

  Ansökan

  Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

  Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

  Kontaktuppgifter
  Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
  Telefon: 08-58 00 80 00
  Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

  Kontakta skolan

  Gör en intresseanmälan

  Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

  reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
  Upplands-Brogymnasiet
  Skolvägen 24
  196 34 Kungsängen

  Vi skapar möjligheter!

  Upplands-Brogymnasiet ligger i Kungsängen, ca 25 minuter med pendeltåg från Stockholm city. Våra utbildningar ger en bra grund att stå på oavsett om man vill börja plugga eller jobba efter studenten. Skolan erbjuder nio nationella program, både högskoleförberedande och yrkesprogram,...

  Läs mer om Upplands-Brogymnasiet och visa alla program.

  Sponsrad