Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Upplands-Brogymnasiet, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 229,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 229,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap

    Brinner du för samhällsfrågor? Vill du vara med och granska, påverka, förändra och styra? Då är samhällsvetenskapsprogrammet något för dig.

    Utbildningen är högskoleförberedande och här ges du goda möjligheter att maximera antalet meritpoäng.

    På samhällsvetenskapsprogrammet får du arbeta både aktivt och kreativt, du får träna dig i kommunikation men också att utveckla ett kritiskt tänkande. Är du språkintresserad har du möjlighet att utveckla dina språkkunskaper genom att välja extra kurser inom moderna språk. Intressanta studiebesök, föreläsningar med externa gäster och ämnesövergripande projekt gör utbildningen aktuell och gör dig väl förberedd för högskolestudier.

    Är du nästa statsminister?

    Engagerade och kunniga lärare och hjälper dig att nå just dina mål! Programmet passar exempelvis dig som vill utbilda dig till polis, journalist, socionom, samhällsvetare, lärare, jurist, informatör, kurator eller kanske statsminister...

    – Det här programmet är mer muntligt än de andra. Vi gör debatter och håller tal, jag tycker sådant är roligt. Beteendeinriktningen tog jag för att jag är intresserad av psykologi, säger Ebba Hedin.

    UBG erbjuder inriktningarna Beteendevetenskap och Samhällsvetenskap – glokal profil.

    Beteendevetenskap

    Inriktningen beteendevetenskap riktar sig till dig som är intresserad av människor och det mänskliga beteendet. Här utvecklar du en fördjupad kunskap och förståelse kring människor som individer och gruppmedlemmar.

    Vi samarbetar ofta och gärna med organisationer och arbetsliv - kunskaperna blir djupare och studierna roligare när teori och verklighet möts. Vi har ett utbyte med sociologiska institutionen vid Stockholms universitet, träffar både poliser och advokater, samt besöker de religiösa samfund som finns i vår närhet. Vill du arbeta aktivt och undersökande kommer du att trivas hos oss!

    Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

    Kommande starter

    1 tillgängligt startdatum

    Höst

    • Klassrum
    • Stockholm

    Behörighet

    För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

    Gymnasieexamen

    Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

    Ansökan

    Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

    Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

    Kontaktuppgifter
    Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
    Telefon: 08-58 00 80 00
    Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

    Kontakta skolan

    Gör en intresseanmälan

    Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

    reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
    Upplands-Brogymnasiet
    Skolvägen 24
    196 34 Kungsängen

    Vi skapar möjligheter!

    Upplands-Brogymnasiet ligger i Kungsängen, ca 25 minuter med pendeltåg från Stockholm city. Våra utbildningar ger en bra grund att stå på oavsett om man vill börja plugga eller jobba efter studenten. Skolan erbjuder nio nationella program, både högskoleförberedande och yrkesprogram,...

    Läs mer om Upplands-Brogymnasiet och visa alla program.

    Sponsrad