Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Upplands-Brogymnasiet, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 155,0
(medelvärde: 238,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 155,0
(medelvärde: 238,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Teknikprogrammet inriktning Design & produktutveckling

  Söker du ett gymnasieprogram med bredd som ger stor valfrihet till vidare högskolestudier? Tycker du om att lösa problem? Gillar du datorer och teknik? I så fall är teknikprogrammet något för dig.

  Teknikprogrammet ger dig en bred bas inför vidare studier inom tekniska, men också naturvetenskapliga högskoleutbildningar. Viktiga gemensamma ämnen på teknikprogrammet är matematik, fysik och kemi, som ger dig grundläggande kunskaper inför vidare studier inom teknikområdet. Om du väljer att fördjupa dig i dessa ämnen kommer du även att kunna söka de mest behörighetskrävande högskoleutbildningarna.

  Design och problemlösning

  På teknikprogrammet får du lära dig hur tekniska lösningar utvecklas från idé till färdig produkt. Du får arbeta verklighetsanknutet och ämnesövergripande med arbetsformer som är anpassade till framtidens krav i företag och på högskolor. Teknikprogrammet omfattar allt från design med bild, ljud och form till företagande och entreprenörskap. Framförallt handlar det om problemlösningsförmåga och att skapa produkter som ger nöjda kunder och lönsamma företag.

  – Vi lär oss digitalt skapande och får testa både digitala och fysiska konstruktioner. I ettan får man insikt i och med att man får en chans att både göra praktiska och teoretiska skapelser. Tack vare det är det lättare att välja inriktning i tvåan, säger eleven Erik Bivall.

  UBG erbjuder inriktningarna Design och produktutveckling samt Informations- och medieteknik.

  Design och produktutveckling

  Inriktningen ger dig möjlighet att fokusera studierna mot olika tekniska områden. Här får du läsa kurser i teknik, design, konstruktion, CAD, samt utveckla kunskaper inom entreprenörskap och företagande. Allt för att tillgodose de behov som till exempel en framtida konstruktör, arkitekt eller designer kan behöva.

  Utbildningen passar också dig som vill arbeta med att konstruera produkter i praktiken och i 3-dimensionell datormiljö. Du kommer att få jobba med professionella program för konstruktörer som AutoCad och Inventor 2010. Vi kommer att integrera 3d-cadritning med konkreta 3d-modeller, ett modernt och attraktivt sätt att få hela produktutvecklingskedjan från idéskiss till färdig produkt.

  Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

  Kommande starter

  1 tillgängligt startdatum

  Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

  Behörighet

  För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

  Gymnasieexamen

  Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

  Ansökan

  Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

  Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

  Kontaktuppgifter
  Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
  Telefon: 08-58 00 80 00
  Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

  Kontakta skolan

  Gör en intresseanmälan

  Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

  reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
  Upplands-Brogymnasiet
  Skolvägen 24
  196 34 Kungsängen

  Vi skapar möjligheter!

  Upplands-Brogymnasiet ligger i Kungsängen, ca 25 minuter med pendeltåg från Stockholm city. Våra utbildningar ger en bra grund att stå på oavsett om man vill börja plugga eller jobba efter studenten. Skolan erbjuder nio nationella program, både högskoleförberedande och yrkesprogram,...

  Läs mer om Upplands-Brogymnasiet och visa alla program.

  Recensioner

  Snittbetyg: 4

  Baseras på 2 recensioner
  Skriv en recension
  3/5
  Elev på teknikprogrammet
  11 mar 2024

  Teknikprogrammet är ett av de programmen som öppnar dörren till stora möjligheter i framtiden. Upplands-Brogymnasium erbjuder oss två inriktningar som är Design- och produktutve...

  Visa hela
  5/5
  Elsa
  11 mar 2024
  En bra skola med engagerade lärare!

  Jag är väldigt nöjd med utbildningen! Det var väldigt trevliga, engagerade och kunniga lärare på teknikprogrammet. Man kände att de ville vårt bästa och att de brydde sig om oss...

  Visa hela
  Sponsrad