Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Nacka gymnasium
Programinformation
Nacka, Stockholm

Film

En kort presentation av Nacka gymnasium! 

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Om utbildningen

Alla produkter är designade - vill du göra jobbet?

Tycker du att det är spännande med design och teknik? Gillar du att teckna, vara kreativ och lösa problem? Här är utbildningen för dig!

Det kommer alltid att finnas behov av välutbildade människor med teknisk kunskap. Vi lär dig problemlösningsmetodik och utvecklar din handlingsförmåga, nyfikenhet och kreativitet. Målet med studierna är att ge dig den kunskap och kompetens som krävs för att aktivt påverka framtidens tekniska utveckling.

Teknikprogrammet fokuserar också på hur människor med olika förutsättningar, förmågor och intressen förhåller sig till och påverkar teknik och teknisk utveckling.

För att du ska kunna använda dina tekniska kunskaper behöver du vara bra på att kommunicera i tal och skrift. Därför lägger utbildningen tyngd på din förmåga att analysera och tolka uppgifter, och att i skrift dokumentera tekniska tillämpningar.

Inriktning Design och produktutveckling

Design handlar om att utveckla medvetna och innovativa lösningar, med fokus på både funktion och estetik. Du lär dig att skapa produkter, miljöer och tjänster som underlättar vardagen i morgondagens samhälle. Genom problemlösande projekt utvecklar du din färg- och formkänsla, men också dina kreativa och skapande förmågor. Till exempel skapar du olika produkter, från idé till prototyp.

I kurserna Bild och form samt Design arbetar du med både teoretiskt och praktiskt skapande. I CAD-kurserna lär du dig att hantera och göra ritningar i 2-D och 3-D, med hjälp av dataprogram som används för teknisk konstruktion och arkitektur.

Efter gymnasiet

Dina tre gymnasieår ger en bra grund för att fortsätta studera design. Du kan även söka dig till utbildningar inom arkitektur, formgivning, media och reklam, eller till en teknisk högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka gymnasium

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Många elever och föräldrar beskriver Nacka gymnasium som en ”riktig skola”, där lärarna bryr sig om sina elever och där utbildningen står i centrum. Kommunförbundets sammanställning av resultat visar att Nacka gymnasium är en av Sveriges bästa kommunala gymnasieskolor. Skolan...


Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka gymnasium

Griffelvägen 17
131 40 Nacka

 Visa telefonnummer
www.nackagymnasium.nacka.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling från Nacka gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nacka gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: