Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Nacka gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Teknikprogrammet är för dig som gillar teknik, matematik och fysik och vill vara med och påverka framtidens tekniska utveckling. Det finns ett växande behov av välutbildade människor med teknisk kunskap och programmet ger dig goda förutsättningar för vidare utbildning.

Inriktning Design och produktutveckling

Tycker du att det är spännande med design och teknik?

Är du intresserad av färg och form, skapande och problemlösning?

Den här inriktningen passar dig som är kreativ och intresserad av att utveckla produkters design, konstruktion och funktion.

“Mina lärare är väldigt engagerade och de kan sin grej. Det känns tryggt på lektionerna.” (Alma W)

Design och produktutveckling

Den här inriktningen passar dig som vill fortsätta studera design, utbilda dig inom arkitektur, formgivning, media och reklam, eller söka till en teknisk högskola

Design handlar om att utveckla medvetna och innovativa lösningar, med fokus på både funktion och estetik. Du lär dig att skapa produkter som underlättar vardagen i morgondagens samhälle. Genom problemlösande projekt utvecklar du din färg- och formkänsla, men också dina kreativa och skapande

kompetenser. Till exempel skapar du olika produkter, från idé till modell. I flertalet av kurserna arbetar du med både teoretiskt och praktiskt skapande utifrån olika designaspekter.  Du utvecklar din förmåga att använda metoder för val av material, konstruktion och formgivning av produkter. I CAD-kurserna lär du dig att modellera produkter med hjälp av dataprogram som används för teknisk konstruktion och produktutveckling i näringslivet. De prototyper du skapar kan du sedan skriva ut på 3D-skrivare.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 40 Nacka

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...

Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Sponsrad