Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg
Antal elever: 37

Om utbildningen

Design och produktutveckling på Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är rätt val för dig som gillar teknik, är nyfiken och funderar på att plugga vidare efter gymnasiet! På Birger Sjöberggymnasiet kan du välja mellan flera spännande inriktningar, allt ifrån Design och produktutveckling och Spelutveckling, till information och samhällsbyggande med fokus på miljö. Oavsett vilken inriktning du läser får du en bred grund att stå på, vilket ger dig många möjligheter om du vill läsa vidare efter gymnasiet. Det finns också möjlighet att söka ett fjärde år för att bli gymnasieingenjör.

Vad du lär dig på utbildningen

Idag kräver tekniskt arbete hög och bred kompetens och på Teknikprogrammet utmanas och stimuleras du att för att få kvalificerade kunskaper inom teknik, kemi, fysik och matematik. Du använder dig av entreprenörskap, kreativt tänkande och skapande för att hitta lösningar på olika typer av problem. På Teknikprogrammet utvecklar du din nyfikenhet på hur tekniken i samhället påverkar oss människor och hur vi kan ta tillvara på denna möjlighet inom olika områden.

Så jobbar du på Teknikprogrammet

Som elev på Teknikprogrammet kommer du att få arbeta med modern labbutrustning. På utbildningen får du handledning och undervisning av lärare som verkligen brinner för sina ämnen. På utbildningen arbetar man mycket ämnesövergripande så att du ska få en helhetsbild och här får du planera och genomföra laborationer med dina kompisar. Om det låter bra kommer du att trivas! Både på högskolor och företag idag sker arbetet ofta i projektform och därför är projektarbete ett viktigt inslag i många av de kurser du läser.

På Teknikprogrammet får du träffa många föreläsare, åka på studieresor och göra studiebesök. Dessutom samarbetar skolan med Innovatum Science Center, Produktionstekniskt Centrum (PTC), Högskolan Väst och övrigt näringsliv, för att du ska komma ut i arbetslivet och få chans att använda den senaste tekniken.

Teknikcollege

Teknikprogrammet på Birger Sjöberggymnasiet är certifierat Teknikcollege. Det innebär att du på alla skolans inriktningar har möjlighet att läsa de högre matematik- och fysikkurser som krävs för universitetens och högskolornas spetsutbildningar.

Inriktning Design och produktutveckling

På inriktningen får du kunskaper om och färdigheter i design och produktutveckling. Datorstyrd design samt konstruktion är centrala delar på inriktningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Som boende i samma kommun som Birger Sjöberggymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Birger-Sjöberggymnasiet-Vänersborg

Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet får du den stora skolans möjligheter samtidigt som du får den lilla skolans trygghet. Här kan du nämligen välja mellan de flesta nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har fina...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.