Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Thorildsplans gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 120 (.)
Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Kreativ utveckling av morgondagens produkter

För att vår vardag ska fungera behöver vi teknik. Du kanske inte tänker på det, men du använder dig faktiskt av den hela tiden. Bussen du tar till skolan, mobilen du surfar på och huset du bor i – allt det är i grund och botten teknik. Möjligheterna och kraven inom området förändras hela tiden. Ny teknik behöver vara smart och anpassad efter användaren, samtidigt som den ska vara hållbar och snäll mot planeten. Det innebär att teknikbranschen är en spännande och rörlig bransch där allt kan hända.

En utbildning för framtiden

Genom att läsa teknik öppnar du upp oändligt många dörrar för framtiden. Du kan läsa vidare och bli alltifrån ingenjör och arkitekt till spelutvecklare och webbdesigner. Programmet är högskoleförberedande och ger dig en bra grund för fortsatta studier inom teknik och naturvetenskap. Programmet har fyra olika inriktningar: design och produktutveckling, informations- och medieteknik, teknikvetenskap samt samhällsbyggande och miljö.

Driv och kreativitet

Inriktningen design och produktutveckling passar dig som vill driva idéer och tänka kreativt. Du får utrymme att vara konstnärlig och lär dig om samhällsansvar och genustänk. Utbildningen innehåller en mix av snabba skissuppdrag och större grupparbeten. Idag har Thorildsplans gymnasium en nästan jämn könsfördelning mellan eleverna, vilket är unikt för teknikprogrammet.

Inriktningen design och produktutveckling

• Skiss, ritning och modell med analoga och digitala verktyg
• Formstudier
• Konstruktion, material och teknikens utveckling
• Funktionsstudier med fokus på människa och miljö
• Naturvetenskap
• Matematik där du får öva upp upp ditt logiska tänkande
• Presentationsmetoder

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium är en populär innerstadsskola, som ligger centralt på Kungsholmen alldeles intill Thorildsplans tunnelbanestation. För oss är det viktigt att alla ska känna sig sedda och får utrymme att vara sig själva. Tillsammans med skolans kompetenta medarbetare får du...


Läs mer om Thorildsplans gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium

Drottningholmsvägen 82
112 43 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.thg.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 4 recensioner.

En elev i 3:an
(1)
Skitskola. 1% av skolans elever tar det seriöst och vad jag har märkt så får alla elever glädjebetyg pga skitlärare. Speciellt teknikprogrammet är ypperst skit och det märker man på de omotiverade eleverna som inte kommer klara sig en dag i universitetet efter att ha gått 3 år i denna skola. Snälla teknikare, hoppa av för fan!
Glad elev
(4)
Det är i allmänhet ett väldigt inspirerande program och otroligt roligt! Om du är intresserad av att lära dig CAD och design, så är detta program perfekt för dig!
Rebecca
(4)
Min linje är bra med bra möjligheter för vidare studier. Min klass är suverän, det är jättebra stämning. Vi får rita och designa mycket på vårt program, både för hand och på datorn. Skolan är stor med mycket valmöjligheter.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling från Thorildsplans gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta/börja på Thorildsplans gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 4 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: