Teknikprogrammet, Design & produktutveckling - Produktdesign

Designgymnasiet Kungsholmen
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 140 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 264,1) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-21
Teknikprogrammet, Design & produktutveckling - Produktdesign

Om utbildningen

Studera Teknikprogrammet med inriktning Design och Produktutveckling

Produktdesign är vad det låter som: varje produkt, digital eller fysisk har en bakomliggande design som rymmer all samlad kunskap som behövs för att den ska bli funktionell och estetiskt tilltalande. Exempel på vad en produktdesigner gör kan vara att designa en högtalare som i sin fysiska form förbättrar ljudet från de tekniska komponenterna och samtidigt gör den vacker.

Vad får jag lära mig på Produktdesign?

Här får du lära dig hur du går från idé till färdig modell och hur du på förhand kan beräkna produktens funktionalitet och hållbarhet. Du får även lära dig att marknadsföra produkten och sälja din idé. Dina främsta verktyg under din utbildning hos oss är: dator, miniräknare, CAD, 3D-printer och geometri.

Vem ska söka Produktdesign?

Du är intresserad av teknik, matematik och produkternas design och har en kreativ ådra där du tycker om att uttrycka dig visuellt. Du behöver inte ha förkunskaper om grafiska verktyg, produktdesign eller CAD, det lär du dig hos oss.

Om Teknikprogrammet

Teknikprogrammet med inriktning Design och Produktutveckling ger dig en av de bredaste behörigheterna mot högskolan. För dig som vill läsa vidare på någon typ av teknisk utbildning är detta utbildningen för dig. Du får jobba konkret med produkternas designprocess och samla på dig kunskapen som krävs för att gå från idé till färdig modell.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling - Produktdesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling - Produktdesign

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling - Produktdesign så kommer skolan att kontakta dig.

Designgymnasiet Kungsholmen

Vill du göra verklighet av dina designdrömmar?

Välkommen till Designgymnasiet Kungsholmen i Stockholm. Design går som en röd tråd genom alla våra utbildningar, oavsett om du väljer estet-, teknik- eller försäljning- och serviceprogrammet. Hos oss hittar du en kreativ och stimulerande stämning, kunniga lärare och en miljö...


Läs mer om Designgymnasiet Kungsholmen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Designgymnasiet Kungsholmen

Strandbergsgatan 16 B
112 51 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.designgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,3

Baseras på 3 recensioner.

Inte okej

Jag går andra året på designgymnasiet och jag är inte nöjd med min utbildning. Under detta år har det byts lärare 3 gånger i vissa kurser, vilket har resulterat i att mina betyg som i vanliga fall är bra har blivit dåliga. Lärarna som har potential och som är bra lärare byts ofta ut till lärare som inte är lika bra på att lära ut och som i e...

Visa hela
Rebecca

Skolan är bra och lätt med kommunikation för att det är en liten skola. Lärarna är bra men kunde va bättre.

Angelica drakneid

Teknik programmet på DCC är ett välutvecklat och genomtänkt program med många roliga lektioner och kurser. Vi har väldigt trevliga lärare som gärna sätter sig med den eleven som behöver hjälp, dom tar verkligen tid till sina elever. Skolan är en av få som har programmet/ inriktningen arkitektur hus och skolan är väldigt familjär och liten. Det f...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,3)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling - Produktdesign från Designgymnasiet Kungsholmen, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information