Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Polhemsgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 januari, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 januari, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Teknikprogrammet, Design & produktutveckling på Polhemsgymnasiet

Teknikprogrammet ger dig en god grund för vidare studier inom teknik, design och arkitektur, men även för högre utbildningar inom många andra områden.

Är du intresserad av form, funktion och produktutveckling? Gillar du ämnen som matematik, teknik och design? Vill du kombinera problemlösning och kreativitet? Då är Teknikprogrammet ett bra val för dig. Efter gymnasiet fortsätter många av våra elever vidare till Chalmers, och blir efter högskolestudier civilingenjörer, arkitekter, konstruktörer eller industridesigners.

På Polhemsgymnasiet ställs du inför både fiktiva och verkliga uppdrag. Vi arbetar med ämnesövergripande projekt där du får omsätta dina teoretiska kunskaper till produkter. Vi arbetar med hela produktutvecklingsprocessen: från designskiss till CAD-konstruktion till modellutskrift i 3D-skrivare. Med elevernas produkter deltar vi i design- och uppfinnartävlingar. Vi gör studiebesök i näringslivet och på olika högskolor för att förbereda eleverna för framtiden.

Inriktning Design och produktutveckling

Polhemsgymnasiet har inriktningen Design och produktutveckling. De två första åren läser man gemensamt kurser som till exempel Teknik 1, Konstruktion 1 och CAD samt Bild, Design 1 och Design 2, och det tredje året erbjuder vi eleverna ett val av två spår som har olika profil.

Teknikspåret: Här fördjupar du dig inom ämnen som teknik och matematik. Du läser kurserna Teknik - specialisering, Matematik 4 och Fysik 2, vilket innebär att du får full behörighet till tekniska högskolor, som till exempel Chalmers.

Designspåret: Här fördjupar du dig inom design. Du läser kurserna Designmodeller, Digitalt skapande och Entreprenörskap. Det ger en fördjupning i designämnet samt kunskaper i digitala verktyg som exempelvis Photoshop, vilket förbereder dig för fortsatta studier inom design på till exempel HDK eller Konstfack.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Svenska

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Polhemsgymnasiet
Diagonalen 4
417 56 Göteborg

Polhemsgymnasiet – för dig som vill mer

Om du vill ha en riktigt bra grund för högre studier är Polhemsgymnasiet platsen för dig. Skolmiljön här ger dig alla förutsättningar att lyckas, och med många studiemotiverade klasskamrater kan du räkna med fullt fokus på lärande från dag ett....

Läs mer om Polhemsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad