Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Polhemsgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 200 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 222,5
    (medelvärde: 302,0) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Polhemsgymnasiet erbjuder inriktning Design och produktutveckling på Teknikprogrammet. Ända sedan 1996 har skolan utbildat inom området konstruktion och design av produkter för serietillverkning.

Bli förberedd för fortsatta studier

För att du som elev ska bli förberedd för kommande högskolestudier inom området bör gymnasieutbildningen ge:

  • Goda kunskaper i teknik, matematik, fysik och estetik
  • Förmåga att samarbeta och driva projekt i grupp
  • Förmåga att övertyga och kommunicera med text, bild och ord.

Utbildning på Polhemgymnasiets Teknikprogram utgår ifrån ovanstående, är direkt högskoleförberedande och ger dig goda ämneskunskaper och en bra helhetssyn. Här får du en mycket bra grund för högskole- och universitetsstudier inom framförallt teknik, design och arkitektur men även för högre utbildningar inom de flesta andra områden.

Utbildning som påminner om Naturvetenskapsprogrammet

Den här utbildningen passar speciellt bra för dig som har ett särskilt intresse för matematik, tekniska, naturvetenskapliga och estetiska ämnen. Utbildningen påminner i hög grad om Naturvetenskapsprogrammet, om man bortser från de inriktningsspecifika delarna.

Är du intresserad av att gå någon av de andra fyra inriktningarna som finns på Teknikprogrammet: Informations- och medi­eteknik,  Produktionsteknik, Samhällsbyggande och miljö och Teknikvetenskap? Dessa inriktningar kan du välja att gå på bland annat Lindholmens tekniska gymnasium i Polhemgymnasiets grannhus på Norra Älvstranden.

Väljer du lämpliga kurser inom det individuella valet kan du få särskild behörighet till de flesta högskoleutbildningar. Ett undantag är dock utbildningsområdet till läkare som har högre biologikrav.

Individuella val

Det är i första hand under årskurs 3 som du läser dina individuella val, men det går även bra att du fortsätter med ditt moderna språk under årskurs 1 och att du väljer kurser till år 2. För dig som vill få behörighet till alla grundutbildningar på Chalmers eller vid annan teknisk högskola ska du se till att välja kurserna Matematik 4 och Fysik 2 till år 3. Utöver matematik och Naturvetenskap finns ett stort utbud av kurser inom olika områden som språk, samhällskunskap, ekonomi, musik och bild.

Teknikprogrammet är certifierat Teknikcollege

Polhemsgymnasiets Teknikprogram är kvalitetssäkrat och certifierat av Teknikföretagen via svenska teknikcollegerådet som utbildning inom Teknikcollege Göteborgsregionen (TCGR).

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Polhemsgymnasiet

Polhemsgymnasiet på Lindholmen i Göteborg

Polhemsgymnasiet i Göteborg är en skola där du får ta eget ansvar, samtidigt som du har kunniga lärare som stöd. Stort fokus är på förståelse och pedagogik som stimulerar till inlärning. Just därför kallar man Polhemsgymnasiet för en kunskapsskola. Skolan...


Läs mer om Polhemsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Polhemsgymnasiet

Diagonalen 4
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Gard
(5)
Jag valde teknikprogrammet på Polhem eftersom det gav mig en bred bas att studera vidare på och integrerade ämnen som jag tycker mycket om: bild, design, konstruktion etc. Utbildningen var till stor del projektbaserad med mycket eget ansvar. Studieklimatet var bra och man kände sig manad av lärare och kompisar att göra sitt bästa.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling från Polhemsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Polhemsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: