Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Sollefteå Gymnasium
Programinformation
Sollefteå
Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Teknikprogrammet med inriktning Design och produktutveckling på Sollefteå Gymnasium

Kreativa utmaningar! Programmet är väldigt brett och öppnar vägen till de flesta högskoleutbildningar.

Att plugga på teknik är en perfekt mix mellan teoretiskt och kreativt arbete. Här får du kreativa utmaningar! En typisk teknikelev har många idéer, är kreativ och motiverad att plugga. Du läser samma matematik- och fysikkurser som Naturvetenskapsprogrammet. Vi har en trivsam miljö, bra lokaler och sammanhållningen mellan eleverna på TE är väldigt bra . Arbetsmarknaden inom våra inriktningar är mycket god och du är behörig till de flesta högskoleutbildningar efter studenten!

Inriktning Design & produktutveckling

Här läser du inriktningskurserna Designmodeller, Cadteknik (2D-ritningar & 3D modeller i datorn), Design (produktutveckling), Konstruktion, Arkitektur samt Bild & Form. Du kommer att arbeta med en massa kreativa projekt både i grupp och enskilt!

Det är under vårterminen i årskurs ett som du väljer inriktning.

Vad kan du bli?

Det här kan du exempelvis bli efter studier på högskola eller universitet:

IT-arkitekt, Designer, Ingenjör (till exempel inom Bygg-, Energi och Maskin) Arkitekt, Webbdesigner, Programmerare, Nätverkstekniker, Formgivare, Grafisk design.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Videoreportage

Hockeyinriktning på Sollefteå Gymnasium

Sollefteå Gymnasium

Sollefteå gymnasium ger dig möjlighet att välja studier och samtidigt utveckla dig som hockeyspelare. Du kan ha hockey som specialidrott på nästan alla program.SHOW MORE


Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Som boende i samma kommun som Sollefteå Gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet i Sollefteå. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Söderleden 9 881 35 Sollefteå
Telefon: 0620-68 24 67
E-post: carola.adolfsson@solleftea.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet är högskoleförberedande, vilket gör att du kan studera vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet.

Fotboll, ishockey eller dans under din utbildning

Fotboll & plugg - Idrott och hälsa specialisering

Varva ditt schema med fotboll och studier!

Du väljer mellan programmen i vår skolas utbud och kombinerar det med fotboll. Du får möjligheten att styra din egen utveckling med positionsanpassad träning, det vill säga en specialiserad träning utifrån din position i laget. Vi anpassar ditt träningspussel efter dina behov. Våra förutsättningar är att under vintertid tränar vi i kubens inomhushall med konstgräs och sommartid tränar vi på Nipvallens konstgräsplan. Du kommer att träna två pass/vecka. När du söker till idrott och hälsa specialisering fotboll är det viktigt att du anger det i din ansökan till skolan.

Kursplan för inriktningen

Valfritt program enligt skolans utbud. Idrottsspecialiseringen fotboll läses i två block över 3 år:

  • Åk 1: Idrottsspecialisering 1 fotboll 100p
  • Åk 2 Idrottsspecialisering 2 fotboll 100p
  • Åk 3 Träningslära 1 (fotboll) 100p

Hockey på schemat -  Idrott och hälsa specialisering

Mixa din gymnasietid med studier och hockey på schemat!

Du kan ha hockey som specialidrott på nästan alla program. Undantag är för närvarande Bygg, Transportinriktningen på Fordon samt Naturbruk. Där funkar det inte på grund av schemat och praktikperioder. Du som väljer hockey som idrottspecialisering får utveckla dig genom individuell teknik och får en specialiserad träning utifrån din position i laget. Vår undervisning i ishockey bedrivs i samarbete med Sollefteå Hockey. Du tränar i Niphallen två dagpass i veckan.

Du tränar individuell teknik i form av skridskoåkning, puckföring, skott, när-kamper, passträningar och mottagningar. Även taktisk träning och spelförståelse samt varierande fysträning. För att få hockey på schemat väljer du det i din ansökan till gymnasiet. Välj program och sen lägger du till att du ska läsa Idrott och hälsa specialisering Ishockey.

Välkommen också till Sollefteå Hockey som har en bred ungdomsverksamhet, ett J18-lag samt A-lag som spelar i division1 sen många år tillbaka. Klubben strävar efter att starta ett J20-lag alternativt division2-lag för att bredda verksamheten. Både inom skolans hock­eyverksamhet och inom klubben jobbar vi utifrån engagemang, vilja och vi-anda!

Flyttar hit från annan kommun så hjälper vi gärna till att hitta boende. Vill du äta middag efter skoldagens slut så har vår matsal öppet för er specialidrottare att äta tillsammans mot en kostnad.

Kursplan för inriktningen

Valfritt program enligt skolans utbud. För att se vilka program som går att kombinera med hockey se programmets hemsida. Idrottsspecialisering ishockey läses i två block över tre år:

  • Åk 1: 100p
  • Åk 2: 50p
  • Åk 3: 50p

Dansgymnasiet

Varva ditt schema med dans och studier!

Du får möjlighet att styra din egen utveckling, med individanpassad träning, det vill säga en specialiserad träning utifrån individens förutsättningar. Under dina tre år får du kontinuerlig dans och teknikträning i olika stilar inom genrerna jazz, modernt, balett och hip hop i skolans fina danssal. Utöver detta kommer du även att varje år arbeta mot och delta i ett flertal föreställningar så som bl.a. julshow, turne, vårföreställning samt det årliga firandet av DansensDag. Du får även möjlighet att delta i kulturskolans dansgrupper på kvällstid. När du söker till inriktningen Dans är det viktigt att du anger det i din ansökan.

Kursplan för inriktningen

Valfritt program enligt skolans utbud. För att se vilka program som går att kombinera med dans se programmets hemsida. Idrottsspecialisering Dans läses i två block över tre år:

  • Åk 1: 100 poäng Dansteknik 1
  • Åk 2: 50 poäng Dansteknik 2
  • Åk 3: 50 poäng Dansteknik 2

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Sollefteå Gymnasium

Sollefteå gymnasium

Sollefteå Gymnasium - en flexibel gymnasieskola med många kombinationer.

Här studerar cirka 750 elever på 11 olika program och många fler inriktningar. Alla kan få högskolebehörighet Oavsett vilket program du väljer så hjälper vi dig att få grundläggande högskolebehörighet även på yrkesinriktade program. Om du vill. Det gäller bara...


Läs mer om Sollefteå Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Sollefteå Gymnasium

Sollefteå Gymnasium

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.