Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Entreprenörskap inom Digital media

Stillerska
Programinformation
Stockholm
Estetiska programmet
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-21

Om utbildningen

Estetiska programmet, Entreprenörskap inom Digital media

”Du utvecklar din kreativitet och tekniska kompetens i skapandet av film och digitala medier” 

Medieproduktion och film för youtube

  • Medieproduktion 1+2 
  • Psykologi
  • Konstarterna och samhället
  • Digitalt skapande 1+2
  • Estetisk kommunikation
  • Entreprenörskap

Inriktningen ger dig en bred högskolebehörighet

På det Estetiska programmet läser du de vanliga kärnämnena. Du kan även välja att läsa Matematik 2 och Engelska 7. Du lär dig att producera reklam- och informationsfilm, musik- och konstvideos, foto och rörlig grafik för webb och Youtube. I år tre lär du dig entreprenörskap och startar ett eget företag inom ditt specialområde. 

För vem passar inriktningen? 

Det passar dig som vill få chansen att utveckla dina spirande talanger i en lustfylld gymnasiemiljö. Du förfinar dina kunskaper och fördjupar dig inom ett specialområde. Ditt engagemang ger dig stora möjligheter att skapa nätverk och även att lyckas med goda betyg. Genom det har du din framtid tryggad och kan nå hur långt som helst, både i yrkeslivet och om du vill studera vidare.

NÄTVERK, ARBETE och FORTSATTA STUDIER

Efter tre år på Stillerska när du har drivit företag och skapat kontakter så har du möjlighet att arbeta som assistent eller praktikant på olika mediebyråer eller i medieproduktioner.

Du kan även välja att studera vidare på högskola och universitet. Du blir behörig till alla utbildningar inom humaniora, samhällsvetenskap, kultur, media och konst.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Entreprenörskap inom Digital media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Entreprenörskap inom Digital media

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Entreprenörskap inom Digital media så kommer skolan att kontakta dig.

Stillerska

Gymnasiet för Entreprenörer och Kreatörer

Samhällsvetenskapsprogrammet och Estetiska programmet med fokus på Entreprenörskap inom Digital media. Målsättningen med skolans utbildningar är att eleverna utvecklar sina digitala kunskaper och kreativa förmågor. Inriktningen digital media innebär att eleverna lär sig att producera och kommunicera med digitala och sociala...


Läs mer om Stillerska och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Stillerska

Agavägen 52
181 55 Lidingö

 Visa telefonnummer
www.stillerska.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 4 recensioner.

Anonym
Jag rekommenderar Stillerska starkt. Det är en extremt mysig miljö att plugga i med duktiga lärare som brinner för att hjälpa eleverna att nå sina mål med studier.
ES17
För våra examensfilmer i trean blev vi uppmanade att själva lägga ut pengar på alla kostnaderna, men att man sedan skulle få tillbaka pengarna av skolan. Filmens budget var 4 tusen kronor. 4 månader senare, vi har gått ut skolan och ingen har fått tillbaka pengarna trots att flera lade flera tusen på filmerna. Själva utbildningen är bra, men sko...
Stillerska Kommentar:
Eleverna i år tre gör examensprojekt och filmer. Filmernas budget detta år var 4000 per film. Detta ska går till rekvisita och fika till skådespelare vid inspelning. Matersättning ges utöver det. Det är producenten för varje film som har det logistiskaansvaret att samla in kvitton till redovisning. Några av de hade fått förskottsbetalning som de...
Visa hela
Knutte
Bra filmutbildning där man får testa på att göra allting från dokumentärfilm till musikvideo. Detta är det bästa gymnasiet för dig som vill arbeta med film.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Entreprenörskap inom Digital media från Stillerska, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information