Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Lärlingsgymnasiet Munkedal
Programinformation
Munkedal
Antal elever: cirka 10 (.)
Industritekniska programmet
Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Om utbildningen

Lärlingsutbildning Produkt- och maskinteknik

Inriktningen ska ge kunskaper om hantering av verktyg och industriella utrustningar samt om hantering och bearbetning av ett visst material. Inriktningen kan leda till arbete som maskinoperatör, i vilket också bedömningar av produktens utformning och kvalitet är väsentliga. Inriktningen kan också leda till mer produktnära arbete som innefattar såväl design, konstruktion som produktion.

Tekniken är central inom industrin

Den teknik som krävs för arbete inom industrins många olika varierande verksamhetsfält står i centrum för utbildningen. Sverige har en lång tradition som industriland. Industrin är ekonomiskt sett en väsentlig del av det svenska samhället. Inom industriellt arbete finns ett stort antal specialiseringar vilkas innehåll påverkas av företagens produktion och tjänster. Kännetecknande för industrin och därmed för utbildningen är också ett ständigt utvecklat teknikinnehåll.

Lär känna yrket med stöd från yrkeslärare

Den arbetsplatsförlagda utbildningen är viktig för att du som lärling skall få möta de reella krav som yrket ställer och förstå den yrkeskultur som råder inom branschen. Den praktiska delen lär du dig av en duktig verkstadsmekaniker som är din utbildningshandledare och som kommer att lära dig företagets produktion, olika maskiner, CNC/CAD-teknik, skärande bearbetning, svetsning och verktygsteknik. Din yrkeslärare besöker dig regelbundet och följer din utveckling. Teorin anpassas till det du arbetar med i din verkstad. Det gör att du lättare förstår hur den högteknologiska tillverkningen fungerar och du lär dig snabbt.

Bli attraktiv på arbetsmarknaden

Det är stor brist på maskinskötare, CNC-operatörer och duktiga verkstadstekniker som kan CAD/CAM. Branschen är mansdominerad därför är tjejer extra välkomna. Du kan söka till högskolan efter utbildningen på Lärlingsgymnasiet. Utbildningen kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Uddevalla. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
Mejladress: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Lärlingsgymnasiet Munkedal

Få en unik yrkesutbildning på Lärlingsgymnasiet i Munkedal!

På Lärlingsgymnasiet i Munkedal får du möjligheten att lära dig ett yrke från grunden och spendera en stor del av din utbildning som lärling ute på arbetsplatser, perfekt för dig som är sugen på att börja jobba direkt efter gymnasiet!...


Läs mer om Lärlingsgymnasiet Munkedal och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Lärlingsgymnasiet Munkedal

Stationsvägen 24
455 31 Munkedal

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik från Lärlingsgymnasiet Munkedal, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information